NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Doktoravatás az Egyetem Napján

Ünnepi szenátusi ülést tartott az Egyetem Napja alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A Széchenyi Díszteremben március 28-án megrendezett ünnepélyes eseményen 33 PhD doktort és egy habilitált doktort avattak.

Kovács László dandártábornok, az NKE tudományos rektorhelyettese megnyitóbeszédében úgy fogalmazott: elismerésünket fejezzük ki azok előtt, akik kemény munkával tanúbizonyságot tettek tudásukról. Kiemelte, hogy a tudomány a folyamatos felfedezés és megértés útja, amely a gondolkodás és az életminőség javítására is szolgál.

Úgy véli, hogy napjainkra a tudomány nem a valóságtól elszakadt, metaforikus fogalom már, hanem a mindennapjaink részévé vált, szerepe napról napra növekszik, meghatározza a múltunkat, jelenünket és jövőnket. Mint mondta, az egyetem missziója, hogy meghatározó regionális tudásközpont legyen, amely a közjó érdekében a kutatás-fejlesztésbe fektet be. Hozzátette: a tudományos munka egy folyamat, és a ma feltett kérdések holnap további kérdéseket vetnek fel. „A mostani avatottak felelősséggel tartoznak a társadalom és a köz felé” – emelte ki Kovács László.  

A habilitált doktort és a PhD doktorokat Papp Tekla, az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsának elnöke mutatta be: habilitált doktori címet vehetett át Rada Péter, az NKE ÁNTK Európa-tanulmányok Tanszékének munkatársa.

Doktori címet kapott: Beke József, Borbély Zsuzsanna, Budavári Árpád Béla rendőr alezredes, Czirók Zoltán, Csóka Attila alezredes, Deli Gábor, Dobó Kristóf, Ember István alezredes, Emmanuel Abeku Essel, Erdei-Derschner Katalin, Goda Zoltán, Győző-Molnár Árpád tűzoltó alezredes, Horváth Lívia, Horváth Sántha-Hanga, Jójárt Krisztián, Katona István nyugállományú őrnagy, Koczka Ferenc, Kovács Márk Károly, Lévai Zsolt, Major Gábor alezredes, Manga László, Markovics Milán Mór őrnagy, Mezei József nemzetbiztonsági alezredes, Nagy Norbert őrnagy, Nyitrai Mihály alezredes, Sebestyén Zsolt, Szabadi Ernő-Lóránd, Szakács Édua, Thomázy Gabriella, Tokodi Panna r. százados, Veprik Zita Judit r. alezredes, Veress Csongor Balázs, Zsigmond Csaba r. alezredes.

Válaszbeszédében az avatottak nevében Rada Péter hangsúlyozta: a világ és hazánk korszakváltás előtt áll. Úgy látja, hogy a politikai, gazdasági változások társadalmi átalakulásokat vonnak maguk után. „Az a felelősségünk, hogy segítsük hazánkat a változás pozitív előmozdításában, valamint hogy Magyarország regionális középhatalomként megállja a helyét” – emelte ki Rada Péter.


Címkék: egyetem napja