NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Hogyan óvjuk meg a gyerekeket?

A Ludovika Podcast mai adásában egy nagyon aktuális és érzékeny témáról, a gyermekvédelemről beszélgetünk. Arról, hogy mit tehet egy ország, s benne a szakemberek, szülők annak érdekében, hogy a gyerekek testi-lelki egészségben, biztonságban nőhessenek fel.

Az adásban arról lesz szó, mi tekinthető eredménynek e kontextusban, miképpen lehet segíteni azt, hogy a gyerekek választási lehetőségeket kapjanak, s megtalálhassák helyüket a társadalomban.

Kik a gyermekvédelmi rendszer szereplői, szakemberei? Kik dolgoznak az alapellátásban, s kik a szakellátásban? Mely intézmények igyekeznek pótolni a családot, miképpen működik a jelzőrendszer? A bicskei ügy kapcsán került előtérbe a pszichológiai alkalmassági vizsgálat szerepe, fontossága – mi tudható már a tervezett változtatásról? Milyen kompetenciákra, személyiségvonásokra van szükség a dolgozók körében? Melyek a gyermekvédelemben alkalmazott jó gyakorlatok? Hol tart Magyarország?

Minderről szakértőnkkel, Hegedűs Judit habilitált egyetemi docenssel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészeti Magatartástudományi Tanszékének vezetőjével beszélgetünk.


Címkék: Ludovika Podcast