NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Vívás nem középiskolás fokon

Idén januárban másodszorra rendezték meg a Nemzeti Közszolgálat Egyetem (NKE) Ludovika Arénájában a junior (U20) országos bajnokságot tőr fegyvernemben, ahol a megszerezhető nyolc egyéni éremből (harmadik helyért nem vívnak az OB-n) ötöt ludovikás tőrvívó szerzett meg. A féri mezőnyben a házi döntőt Bagdány Albert és Budaházy Ambrus vívta, míg a bronzérmen Makk Balázs osztozott a Ferencváros színeiben vívó Skorka Csongorral, egyetemünk rendőrtiszt hallgatójával. A hölgyek mezőnyében Polonyi Petra és Kalocsai Luca egyaránt bronzérmet szerzett. Nemcsak a férfi egyéni számban, hanem a csapatversenyen is sikerült a címvédés, ugyanis a Bagdány, Budaházy, Bálint, Makk alkotta kvartett szerezte meg a bajnoki címet. Az érmeket Bartóki-Gönczy Balázs az ÁNTK tudományos dékánhelyettese, a Ludovika SE Vívószakosztályának vezetője adta át.

Ezt követően vívóink az utolsó junior válogatónak számító világkupán vettek részt február első hétvégéjén. A férfiak Zágrábban remekeltek, ahol Bagdány 7. helyet szerzett, valamint Bálint és Budaházy is biztosította remek vívással a magyar ranglista helyét, így ők képviselhetik hazánkat mind az Európa-bajnokságon, mind a világbajnokságon Mazzá Lorenzo a junior válogatott, a Ludovika Vívószakosztályának vezetőedzőjével együtt.

A hölgyek Lipcsében vívták a korosztályos világkupát, ahol Kalocsai Luca és Polonyi Petra is kiharcolta, hogy válogatotti pozícióból várhassa a Szövetség végleges döntését arról, hogy ők is utazhassanak a férfiakkal. Amennyibben a szervezet jóváhagyja, akkor a 8 junior válogatottból 5 ludovikás vívó öltheti magára a nemzeti melegítőt. Hozzájuk csatlakozik az eggyel fiatalabb korosztályt képviselő, ranglistavezető Bodor Áron, aki az U17-es Európa-bajnokság és világbajnokság biztos résztvevője.

További öröm, hogy számos vívónk választotta vagy szeretné választani a jövőben sportkarrierje mellett az NKE valamely szakát. Így még jobban összefonódik az NKE és az egyre sikeresebb Ludovika Sportklub Vívószakosztálya, amely jelenleg megőrizve helyét, a 45 vívószakosztály közül, az 5. legsikeresebb a ranglistán.


Címkék: vívás