NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Egyetemünk az európai kiberbiztonsági Hackathon főszervezője

Hivatalosan is elindult a CyberHubs projekt, amelynek  célja a kiberbiztonsági készségek európai ökoszisztémájának fejlesztése 7 kiberbiztonsági készségközpontból álló hálózat létrehozásával, köztük Magyarországon is. Hazánkban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézete és az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége vesz részt a projekt céljainak megvalósításában. A projektet a DIGITAL Europe program koordinálja.

A CyberHubs projekt elősegíti a digitális készségek fejlesztését a kiberbiztonság területén, és támogatja a jól képzett kiberbiztonsági munkaerő biztosítása. A kezdeményezés célul tűzi ki a kiberbiztonsági készségek és képességek hiányosságainak átfogó elemzését a meglévő kiberbiztonsági oktatási és képzési kínálat feltérképezésével az EU tagállamaiban, a nemzeti kiberbiztonsági készségfejlesztési stratégia kidolgozását minden egyes partnerországban. Célja továbbá az európai kiberbiztonsági hackathon szervezése az innováció előmozdítása érdekében, partnerkapcsolatok létesítése a kiberbiztonsági készségközpontok között, valamint az oktatási és ipari ágazatok közötti együttműködés előmozdítása.

Az NKE, hasonlóan a többi partnerhez, részt vesz a fenti feladatok sikeres megvalósításában. Az egyetem az európai kiberbiztonsági hackathon főszervezője, amelynek keretében koordinálja a hackathon koncepciójának kidolgozását, valamint a szervezési és logisztikai részeket. Az online európai kiberbiztonsági hackathon páneurópai, multidiszciplináris csapatokat gyűjt össze, hogy valós problémákat oldjanak meg a kiberbiztonság területén. Az NKE egy mentorcsapatot is létrehoz, amely a versenyző csapatoknak ad útmutatást, hogyan vigyék tovább ötleteiket a veresny során és azt követően.


Címkék: CyberHubs projekt