NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Megállapodás született az NKE és az MSUDenver között

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) együttműködési megállapodást kötött a Metropolitan State University of Denver Egészségtudományi és Humán Karával (MSUDenver CHHS) a két intézmény közötti oktatási, kulturális és tudományos kapcsolatok megerősítése céljából szeptember 14-én.

A két felsőoktatási intézmény együttműködik a közigazgatási és az államigazgatási tudományterületek oktatásában, kutatásában, továbbá kiemelt célja Magyarország, valamint az Egyesült Államok közötti akadémiai kapcsolatok fejlesztése és elősegítése.

Az MSU Denver CHHS és az NKE együttműködése kiterjed a kutatási és oktatási teljesítményének fokozására, és a felek között már létező kapcsolatok kiszélesítésére, a részt vevő hallgatók és oktatók tudományos és szakmai tapasztalatszerzésének támogatására.

A megállapodás a fentiek szellemében magában foglalja a hallgatók, oktatók, kutatók és munkatársak csereprogramjait, a szakmai tapasztalatok megosztását, közös kutatási projektek kidolgozását és megvalósítását, közös pályázatok benyújtását, a tudományos előrehaladást és kultúrák közötti megértést előmozdító közös programokat, valamint kurzusok, szemináriumok, workshopok kidolgozását.

Az együttműködés fő fókuszterületei a nemzetközi kiberbiztonság; az összehasonlító bűnügyi igazságszolgáltatás; a köz- és magánszféra biztonsági partnersége; a közszolgálat, kormányzás és vezetés, közpénzügyek, nemzetközi jog, valamint a regionális és térségi tanulmányokra.

 

Fotó: Szilágyi Dénes