NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Jubilál a Ludovika Szabadegyetem

Szeptember 26-án folytatódik az NKE Ludovika Szabadegyetem. A tizedik tanévét megkezdő, a lakosság számára is nyitott előadássorozat idén kéthetente keddenként várja az érdeklődőket az Oktatási Központban.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Szabadegyetem néven 2014 őszétől olyan rendezvénysorozatot indított útjára, amely a hallgatók mellett a szélesebb közönségnek is betekintést nyújt az egyetemhez kapcsolódó kutatási tevékenységekbe és a tudományos életbe, közérthető módon mutatva be az egyes szakterületeket.

A Ludovika Szabadegyetem programsorozat a 2023/2024-es tanév őszi szemeszterének előadásain szó lesz egyebek mellett Magyarország éghajlati jövőképéről, a vizuális manipulációról és a deepfake jelenségről, de hallhatunk a magyar katonáknak a mosztári Öreg híd helyreállításában betöltött szerepéről is.

A rendezvénysorozaton az oktatók és külsős szakértők az idei évtől először kétheti rendszerességgel, kedd esténként 18 órától tartanak előadásokat az Oktatási Központ II. előadójában (1089 Budapest, Üllői út 82.). 

A Ludovika Szabadegyetem első előadása szeptember 26-án lesz, ahol Bogárdi János Miért forog a vízkörforgás körül a világ? Kitekintés a globális vízügyi problémákra címmel tart előadást, amelyre EZEN A LINKEN lehet regisztrálni.

Ezt követően október 10-én Bozó László akadémikus Magyarország éghajlati jövőképéről tart előadást, majd Aczél Petra a vizuális manipulációról és a deepfake jelenségről beszél október 24-én.  November 7-én Kusai Sándor Kína felemelkedésről osztja meg nézeteit a hallgatósággal, december 5-én pedig Padányi József vezérőrnagy a Bosznia-Hercegovinában található mosztári Öreg híd háború utáni újjáépítéséről fog előadást tartani, amelyben a magyar katonák vállaltak szerepet.

 

Szöveg: Sallai Zsófia