NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Új pályacsúcs és rekordlétszám a III. KEK Run-on

 

Idén már a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját rendezte meg a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) társszervezésében. Az eseményen a budapesti és vidéki egyetemek mellett több csapat érkezett Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről.

A multisport esemény az asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, futsal mellett kiegészült darts, valamint sakk tornával.

Az esemény egyik kiemelt programja a szombati nap során a Ludovika Campuson megrendezett III. KEK Run volt. A közel 400 résztvevő futó között rajthoz állt többek között Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, a KEK nagykövete, Becsei András, az OTP Bank Retail divíziójának vezérigazgató-helyettese, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, Eszterhai Marcell a HÖOK elnöke, valamint Kazi Tamás, a Fradi sportolója, 34-szeres magyar válogatott középtávfutó, olimpikon. A mezőnyt Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora indította útjára.

Férfiaknál az 5,5 km-es távon Bácskai Bence 17:10-es idővel új pályarekordot állított fel, míg 10 km-en Sós Barnabás győzedelmeskedett. A nőknél a rövidebb távon Kapás Janka, míg a hosszabb távon Nagy Julianna bizonyult a legjobbnak! A KEK Run új, 1,1 km-es távjának győztesei Heffner Hédi és Páhor Attila lettek.

A 2023-as torna az ELTE-BEAC Pluhár István labdarúgópályán kezdődött, egy ikonikus BEAC – KEK Felvidék válogatott párharccal. A rangadót a KEK Felvidék válogatott nyerte.

A kosárlabda tornán a nőknél a Testnevelési Egyetem, míg a férfiaknál az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportolói állhattak a dobogó legfelső fokára. Az 6. alkalommal megrendezett röplabda tornán a nőknél a Szegedi Tudományegyetem bizonyult a legjobbnak, míg a férfiaknál szintén a Testnevelési Egyetem zsebelte be az első helyezésért járó vándorkupát. Az öregdiákoknál a Székelykeresztúri Egyesülés csapata aratott fényes sikert.

A futsaltorna döntőjének kezdőrúgását Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke végezte el. A döntő mérkőzést a Semmelweis Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem játszotta. A végjátékban az ELTE csapata megvédte címét és 2-1-re győzedelmeskedett a TFSE csapata felett.

A félidőben a Ludovika SE cheerleader csapata szórakoztatta színes bemutatójával a közönséget.

A díjátadón Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke mellett közreműködött Christián László, az NKE oktatási rektorhelyettese, Rósa Henrik korábbi válogatott labdarúgó, az NKE Campus Igazgatóságának főigazgatója, Mendel Dániel, az OTP Bank értékesítési vezetője, valamint Pinkóczi Tibor, az Országos Minifutball Szövetség elnöke.

A 14. KEK részletes eredményei IDE kattintva olvashatók.

 

 

Forrás: kekbudapest.hu

Fotó: Szilágyi Dénes