Gulyás Michelle ezüstérmes

Gulyás Michelle, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának bűnüldözési szakirányos hallgatója ezüstérmet szerzett a nők versenyében az alexandriai öttusa-világbajnokságon, a Gulyás, Simon Sarolta, Guzi Blanka összeállítású magyar csapat pedig a harmadik helyen végzett.

A döntő másik magyar résztvevője, Simon 16. lett, Guzinak az elődöntős eredménye számított bele a magyar együttes pontszámába. Győzött az olasz Elena Micheli, míg harmadikként a török Ilke Özyüksel futott a célba. A csapatversenyben a britek bizonyultak a legjobbnak, mögöttük a dél-koreaiak lettek a másodikak.    

A 70 fős női mezőny július 27-én a selejtezővel kezdett, onnan 36-an léptek tovább. Ezt követte a július 28-i körvívás, melynek eredményét magukkal vitték a versenyzők az elődöntőbe, és a továbbjutók a döntőben is ezzel a pontszámmal kezdtek. A következő napon a délutáni-esti elődöntőben két 18-as csoportban zajlottak a küzdelmek, a július 30-i döntőbe csoportonként az első hét-hét közvetlenül, további négy öttusázó pedig pontszáma alapján jutott be.

A döntőben Simon az 1-3., Gulyás az 5-6. pozícióból kezdett a korábbi eredmények alapján. A lovaspályán a szombat esti villanyfényben Gulyás hibátlanul ment végig, Simon egy akadályt húzott le. A bónuszvívásban mindkét magyar egy győzelmet aratott, azaz két pluszpontot szerzett. A 200 méteres úszásban Gulyás 2:12,74 perccel a harmadik leggyorsabb volt, Simon pedig 2:24,59-cel 17. lett ebben a számban.

Így aztán a négy lövősorozattal megszakított 5x600 méteres futást Gulyás már a harmadik, Simon pedig a kilencedik helyről kezdte, előbbi hátránya 18 másodperc volt az éllovas Michelivel szemben, és öt a francia Elodie Clouvel mögött. Gulyás már az első lövészetből másodikként jött ki az állásból, majd mindegyiknél közelebb került az élen futó olaszhoz, akit az utolsó körben utol is ért, a hajrát azonban ellenfele bírta jobban. 

Ezzel a tavaly, a kairói vb-n nyert bronzérme után ezúttal ezüstöt érdemelt ki a 21 éves magyar versenyző. A kombinált számban egyébként Gulyás (11:40.70) a hatodik, Simon (12:29.20) a 16. időt érte el.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI / Kovács Tamásés Facebook / Magyar Öttusaszövetség / Nuno Goncalves