NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Pótfelvételi 2022 – még lehet jelentkezni az NKE képzéseire!

Július 26-ától megnyílik újra a lehetőség az NKE-re történő bejutásra. Az intézmény több államilag támogatott, nappali és levelező munkarendű alap- és mesterképzéssel várja még leendő hallgatóit.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen az általános felvételi eljárás eredményeképpen 1900-an kezdhetik meg a tanévet szeptemberben. Hozzájuk csatlakozhatnak a felsőoktatási pótfelvételi során bejutók.

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon lehet még pályázni nappali és levelező munkarendű képzésekre egyaránt: aki alapképzésre szeretne jelentkezni, a nemzetközi igazgatási önköltséges, levelező munkarendű képzése áll nyitva, továbbá azok számára, akik mesterképzések iránt érdeklődnek, a nemzetközi közszolgálati kapcsolatok mesterszak levelező és nappali munkarendű képzései, valamint az International Public Service Relations angol nyelvű mesterszakja érhető el.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon van még hely nappali munkarendű, állami támogatású formában az állami légiközlekedési szak katonai repülőműszaki szakirányán és a katonai infokommunikáció szakán, de a katonai műveleti logisztika, katonai üzemeltetés és katonai vezető mesterszakokra is lehet még jelentkezni. Ezekre a mesterképzésekre a Magyar Honvédség állományának századosi vagy magasabb rendfokozatú tagjai adhatják be jelentkezéseiket.

A Víztudományi Kar az építőmérnöki, környezetmérnöki és vízügyi üzemeltetési mérnöki alapszakokon, illetve a nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia angol nyelvű mesterképzésen várja még a jelentkezőket. Mindegyik szakon elérhetők még államilag támogatott helyek.

A Rendészettudományi Kar ajánlatában a pótfelvételi eljárás során számos képzésre van még lehetőség felvételt nyerni nappali és levelező munkarendben, államilag támogatott és önköltséges formában egyaránt. A rendőritiszti pálya iránt érdeklődők a négyéves, nappali és levelező munkarendben is végezhető rendészeti alapszak több szakirányára jelentkezhetnek, azonban a pótfelvételi rövid határidői miatt a képzések egy részére csak azok felvételizhetnek, akik ebben az évben már az alkalmassági vizsgálaton alkalmas minősítést szereztek. Vannak még helyek a hároméves rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirányán is. Pályázni lehet még nappali és levelező munkarendben egyaránt tűzvédelmi mérnöki alapképzésre (önköltséges és ösztöndíjas formában is), illetve a katasztrófavédelmi képzések több szakirányára. A mesterképzések közül pedig a kriminalisztika polgári szakiránya és a katasztrófavédelem mesterképzés várja a jelentkezőket.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések a felvi.hu honlapon július 26-án jelennek meg. Jelentkezni a felvi.hu felületen lehet, egyetlen képzés megjelölésével.

Jelentkezési határidő: augusztus 05., péntek 23:59 óra. A ponthatárokat augusztus 24-én hirdetik ki.

Az NKE pótfelvételi képzéseinek listája IDE kattintva érhető el.


Címkék: Pótfelvételi