Közeleg a Proof of Concept Program jelentkezési határideje

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Iroda (ITI) az egyetemi polgárok innovációs tevékenységének támogatása érdekében meghirdeti a Proof of Concept Programot (PoC Program). A pályázat célja a kutatási eredményként létrejött, új vagy javított termék, eljárás vagy szolgáltatás, továbbá az ehhez kapcsolódó prototípus és kísérleti modell kidolgozása.

A PoC Programban olyan pályázatokat várnak, amelyek egy ötlet első kísérleti bizonyítékainak megszerzésére irányulnak, azaz az ötlet tudományos-technológiai megvalósíthatóságát alapjaiban igazolják, vagy a fejlesztés célja egy vállalkozói ötlet, egy új alkotás, termék, technológia.

Önállóan vagy csapatmunkában kidolgozott pályázatot az NKE valamennyi polgára benyújthat. A benyújtott előzetes projektjavaslatokról az ITI, míg a második szakaszban, a teljes projektjavaslatokról az ötfős Innovációs Tanácsadó Testület dönt.

A program végén az elvárt eredmény a kutatási eredményként létrejött, új vagy javított termék, eljárás vagy szolgáltatás, továbbá az ehhez kapcsolódó prototípus és kísérleti modell kidolgozása. A kutatási eredmény minimum 5-ös technológiai érettségi szintig (TRL 5 – releváns környezetben validált technológia) történő eljuttatása.

 

Az előzetes projektjavaslatok benyújtási határideje: 2022. július 1.

 

A PoC Programról bővebb információ ITT olvasható, a pályázati dokumentumok IDE érhetők el.