NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Megtartották a Kreatív Tanulás Program Szakmai Napokat

A június 1-2-án megrendezett Kreatív Tanulás Program Szakmai Napok 105 oktató és 9 hallgató számára biztosított képzéseket, melyek hatékonyan támogatták oktatói munkájukban a résztvevőket. A workshopon gondolatébresztő diskurzusok és beszélgetések zajlottak, melyeknek eredményeképpen az oktatók az egyes képzések során megosztott ismeretek, ötletek és tapasztalatok birtokában folytathatják munkájukat. Sok oktató több képzésen is részt vett.

A kétnapos rendezvénysorozat kiváló lehetőséget biztosított valamennyi oktató és vezető számára, hogy az innováció útjára lépjen, és egy pozitív irányú szemléletváltás vegye kezdetét. A Szakmai Napok képzési kínálata egyszerre volt változatos és személyre szabott. A tanulási eredményfókuszú pedagógiai értékek és folyamatok világa című workshop például gyakorlati problémák megfogalmazására sarkallta a résztvevőket, és számos új ötlettel gazdagította az oktatástechnikát. A Kreatív oktatásmódszertani kóstoló diskurzus alapú jellege elsősorban a jó gyakorlatok megosztására irányult, az Innovatív szellemi alkotó technikák az oktatásban című képzés pedig konkrét, módszertani megoldások elméleti és gyakorlati bemutatását tartalmazta. A Kiterjesztett valóság módszertani alkalmazása című workshop lehetőséget biztosított arra, hogy újabb oktatásmódszertani területeket ismerhessenek meg a kollégák. A fentieken túl a Szakmai Napokon a résztvevők fejleszthették magukat az értékelés és a motiváció területén az Edukatív értékelés, valamint a Motiválás, az oktató személyisége workshopokon.

A képzések rávilágítottak az oktatók eddig végzett jó gyakorlataira, a kiaknázásra váró lehetőségekre, valamint az egyéni és a csoportos fejlődési utakra. A Vezetői workshopon az Egyetem vezetői beszélgettek a Kreatív Tanulás Programról és annak stratégiai vonatkozásairól.

A két napos képzéssorozatban oktatóként közreműködtek: Barnucz Nóra, Belényesi Emese, Bokodi Márta, Dominek Dalma, Hegedűs Judit, Kajtár Edit, Korpics Márta, Molnár Katalin és Orosz Lajos. A Vezetői workshop programjának kidolgozásában részt vett továbbá Bajnok Andrea.

 

Szöveg: Korpics Márta

Fotó: Szilágyi Dénes