Orczy Summer Chill fesztivál, ahol átölel a nyugalom!

Élvezd a nyár szinte minden estéjét az Orczy-tó partján és légy részese egy varázslatos fesztiválnak. Az Orczy Summer Chill rendezvénysorozat 44 estén át várja a jazz, pop, soul, funk, folk és a komolyzene szerelmeseit, valamint a klasszikus filmek kedvelőit Budapest egyik legszebb és leghangulatosabb campusán, az Orczy-parkban.

A júniustól augusztus végéig tartó ingyenes programsorozat június 9-én startol. Csütörtökönként a kertmozié, péntekenként a popkoncerteké, szombatonként a jazz, blues és egyéb kevéssé mainstream műfajoké a főszerep, vasárnap pedig a klasszikus vagy folk koncerteké a terep. A zenei színtér legváltozatosabb és legsokoldalúbb fellépőivel jelentkezik az idei fesztivál. Többek között a blues és a soul stílusjegyeit ötvözi majd a Pély Barna Band, de a Tóth Vera Quartet, az egyedi hangszínű Oláh Ibolya, Horányi Youli és a fantasztikus MÖRK duo is zenél majd. A programok sorát gazdagítja még a Junior Artisjus-díjas, dalszerző-gitáros Áron András "Apey", Roy és Ádám Trió, a lélekmelengető és energikus Napfonat formáció és Dé Unplugged is, aki a közkedvelt SuperStereo-val megjelent saját dalok és Dé jelenleg készülő nagylemezének szerzeményei mellett igazi pop csemegét vonultat fel. Ismert pop slágerekkel készül a feltörekvő fiatalokból álló Sansz zenekar, továbbá a Honvéd Férfikar, Magyarország egyetlen hivatásos férfikórusa is színpadra lép, de a magyar könnyűzene egyik legsokoldalúbb művésze, Szirtes Edina Mókus is fellép majd. Aki pedig latinos hangzásvilágra vágyik, annak az érzéki és tomboló energiájú kubai énekesnőt Elsa Valle-t és a Latin Jazz Syndicate-t ajánljuk.

Ha pedig az árnyas fák alatt, kényelmes piknik párnákon kapcsolódnál ki, egy frissítő koktéllal a kezedben, akkor csatlakozz a kertmozis estekre. A csillagos ég alatt olyan sikeres magyar kultfilmek kerülnek vászonra, mint a Meseautó eredeti 1934-es verziója, az örök kedvenc Csinibaba, a Kopaszkutya, a Megáll az idő, a Pál utcai fiúk, a Régi idők focija, a Sose halunk meg, A szerelem első vérig és a Szeleburdi család, de igazi kuriózumként A tanú cenzúrázatlan verziója is megtekinthető majd.

Mindezt egy babzsákon ülve vagy kényelmes nyugágyakon élvezheted, a Piknik Ponton pedig bérelhetsz plédet, matracot vagy más egyéb ülőalkalmatosságot. A gasztronómia kedvelőit sem felejtettük el: a tóparti Buttler Teraszon a frissítő hideg italod kortyolgatva ínycsiklandó street food ételeket is kóstolhatsz, de ha egy kis édességre vágysz, elfogyaszthatod kedvenc palacsintád vagy fagylaltod.

Lépj ki a város zajából, lassulj le és töltődj az Orczy-parkban!

További információ ide kattintva érhető el.

 

Jó, ha tudod!

A fesztivál ideje alatt a park 23 óráig tart nyitva, a koncertek 20:00-kor és 20:30-kor kezdődnek, a filmek pedig 20:45-kor. A parkolás munkanapokon a környéken 18:00-ig fizetős, hétvégén pedig ingyenes.

Fontos tudni, hogy az M3-as metró rekonstrukciója miatt megváltozott az eddig megszokott tömegközlekedési rend a vonalon: a Nagyvárad téren az állomás felújítása miatt nem áll meg a metró. A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, illetve a Semmelweis Klinikák felől gyalog vagy MOL Bubival közelíthető meg.

A metrópótlás miatt a városban a közúton közlekedőknek nehezebb eljutási körülményekre kell számítaniuk, különösen azoknak, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárosi területeket.

Június 18-tól augusztus 14-ig tartó időszakban a metró csak Újpest-központ – Göncz Árpád városközpont között szállít utasokat. Ebben az időszakban a pótló autóbuszok a Göncz Árpád városközpont – Kőbánya-Kispest közötti szakaszon közlekednek, és kiszolgálják a Nagyvárad teret is.