NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Adománygyűjtést szervez az EHÖK

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) adománygyűjtést kezdeményezett a Magyar Református Szeretetszolgálat részére, akik a Kárpátalján várakozó menekültekhez, illetve a Magyarországon hamarosan létesülő menekültházak részére fogják eljuttatni az egyetemi adományokat.

Az MRSz elsősorban tartós élelmiszerre, ágyakra, éjjeliszekrényekre, székekre, matracokra, ágyneműre, párnákra, takarókra, szőnyegekre, konyhai eszközökre, háztartási kisgépekre, háztartási cikkekre, tányérokra, poharakra, evőeszközökre, tisztálkodószerekre, törölközőkre, fogkefékre, fogkrémekre, gumikesztyűkre és maszkokra tart igényt. A kisebb méretű felajánlásokat az NKE Orczy Úti Kollégiumának, a Diószegi Utcai Kollégiumának, valamint a bajai Beszédes József Kollégiumának épületeiben, valamint a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson az IMO Épület (VII.) földszintjén, a 8-as teremben lehet elhelyezni. A nagyobb méretű vagy mennyiségű adományokat a Ludovika Campus Tóparti Épületébe gyűjti az Egyetem.

Ezenkívül az EHÖK közzétesz minden részére beérkező adakozási lehetőséget, amellyel támogatni lehet a háború által sújtottakat, valamint jelez minden olyan lehetőséget, amellyel az egyetemi polgárok személyesen is kivehetik a részüket a humanitárius segítségnyújtásból, többek között az önkéntes munka, valamint tolmácsolás területén.

Az EHÖK az országos érdekképviseleti szervezet, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának karitatív tevékenységében is aktívan részt vállal, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke a HÖOK külügyekért felelős elnökségi tagjaként felel a magyar intézmények humanitárius tevékenységének számon tartásáért és koordinálásáért, valamitn a nemzetközi, különösen az ukrán partnerekkel való kommunikációért. 

Az NKE felajánlotta a rendelkezésre álló szabad kollégiumi férőhelyeit is a menekültek számára. Tegnap éjjel 101 Ukrajnában tanuló indiai orvostanhallgató egyetemistának adott szállást az intézmény.


Címkék: EHÖK adomány