NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Az NKE a tizedik legjobb magyar egyetem

Elkészült a magyar egyetemek és főiskolák legújabb rangsora, melyet a HVG tett közzé november 18-án. A Diploma 2022 összesített intézményi rangsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a tizedik helyet szerezte meg.

A HVG felsőoktatási rangsorát minden évben az oktatói és a hallgatói kiválóság alapján állítják össze, az oktatói rangsorban azok a felsőoktatási intézmények szerepelnek jól, ahol a legnagyobb számban és a legnagyobb arányban dolgoznak tudományos fokozatot szerzett oktatók. A hallgatói rangsor idén is az adott egyetemre, főiskolára felvételizők teljesítménye – többek között az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvételizők pontátlaga – alapján állt össze. Az NKE-re  magas pontszámú felvételizők próbáltak bejutni, de az intézmény az oktatói rangsorban is jól szerepelt.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre idén az általános felvételi eljárás keretében 24 százalékkal többen jelentkeztek, ami felülmúlja a felsőoktatásba jelentkezők számának 11 százalékos növekedését, ráadásul a bejutni akarók közel 71 százaléka első helyen jelölte meg az intézményt.