Külügyi Klub Gerard Bakerrel

A Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Program Külügyi Klubja rendezvénysorozatának vendége a The Wall Street Journal egykori főszerkesztője, Gerard Baker volt október 6-án. A kötetlen beszélgetésen szóba került az amerikai, valamint magyar sajtószabadság, a Brexit és Kína egyre növekvő szerepe. A program személyes kérdésekkel zárult, melyek következtében kiderült, hogy Gerard Bakernek újságíróként melyek a felejthetetlen emlékei, és hogy kivel szeretne a jövőben interjút készíteni.

Gerard Baker felelős szerkesztő a The Wall Street Journal kötelékében, ahol a Free Expression rovata heti rendszerességgel jelenik meg, valamint a WSJ at Large with Gerry Baker című heti hír- és aktuálpolitikai interjúműsor házigazdája a Fox Business Networkön. 2013-2018 között a The Wall Street Journal mellett a Dow Jones főszerkesztőjeként dolgozott. Több mint 30 éve újságíró, a világ legtekintélyesebb hírszervezeteinek írt és közvetített: a többi között a The Financial Times, a The Times és a BBC munkatársa volt. Tanulmányait az Oxfordi Egyetemen végezte, ahol 1983-ban filozófiából, politikából és közgazdaságtanból kitüntetéses diplomát szerzett.

A Külügyi Klub zártkörű beszélgetése a Chatham-house szabályai szerint zajlott, az esemény a Danube Institute segítségével jött létre.

 

Szöveg és kép: Magyar Diplomáciai Akadémia


Címkék: Gerard Baker