NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Együttműködés a Trefort Gimnáziummal

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziuma kibővítették a Ludovika Partneriskola Program keretében kötött együttműködési megállapodásukat.

A Koltay András rektor és Csapodi Zoltán igazgató által aláírt megállapodás keretében az egyetem és a gimnázium együttműködő partnerként dolgoznak a tantárgy oktatási csomagjának kialakításán, az oktatók felkészítésén, a tantárgy népszerűsítésén, valamint együttműködő partnerek az ehhez kapcsolódó szakmai és oktatói felkészítő workshopok lebonyolításában. A tantárgy bevezetése szempontjából különösen fontos a részletes érettségi követelmények megalapozása, a tananyag tesztelése, az oktatók szakmai felkészítése. A tantárgy sikeres oktatásának pedig előfeltétele a pedagógusok felkészültsége és a tantárgy iránti elköteleződésük.

A KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” elnevezésű projekt keretében az NKE feladata a „Közigazgatás ismeretek” közismeretei választható érettségi tantárgy bevezetéséhez kapcsolódóan az évfolyamonkénti tananyag kidolgozása, továbbá az oktatók felkészítése. Az oktatási csomagot az ÁNTK és az RTK oktatói fejlesztették a pedagógus és módszertani szakértők támogatásával. A tanulási eredmény alapú módszertannal kifejlesztett elektronikus taneszközök (jegyzetek, munkafüzetek, szemléltető diasorok, e-learning segédanyag) hozzájárulnak ahhoz, hogy digitális oktatás esetén is hatékonyan segítsék a tananyag elsajátítását, a projekt alapú érettségire történő felkészülést. A tantárgy bevezetésére legkorábban a 2021/2022. tanévtől nyílik lehetőség a középiskolák 11. évfolyama számára, felmenő rendszerben.