Minnesotai vendégek az NKE-n

Az egy hónappal ezelőtt kötött együttműködési megállapodás online aláírását követően személyesen is ellátogatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre a minnesotai St. Thomas University delegációja. Martin Schlag-t, a John A. Ryan Institute Katolikus Tanulmányok Központ igazgatóját és Michelle Elizabeth Rash-t, az intézet programmendezserét Koltay András rektor is fogadta a Ludovika Campuson.

A találkozón Koltay András rektor az intézményi kapcsolatok bővítésén túl, a jövő évre tervezett „Freedom, Subsidiarity and Spirit of Gift” nemzetközi konferencia szakmai előkészítéséről is egyeztetett a St. Thomas University-ről érkezett vendégekkel. A konferencia fő célkitűzése, hogy megvizsgálja, milyen hatással van a szubszidiaritás elve a társadalom különböző szegmenseire és az üzleti életre, amely a közjó szerves része. A delegációt fogadta Szalontainé Czettisch Barbara az NKE főtitkára, aki figyelmükbe ajánlotta a Ludovika Campus kiemelkedő adottságait, illetve felajánlotta segítségét a konferencia sikeres lebonyolítása érdekében. Koller Boglárka nemzetközi rektorhelyettes mellett Nyirkos Tamás filozófus is részt vett azon a találkozón, amelyen a tervezett rendezvény tudományos hátteréről egyeztettek. A konferencia írásos anyagainak tervezését megkönnyítendő, a Ludovika Könyvkiadó főszerkesztője, Kilián Zsolt szintén személyesen egyeztetett a delegáció képviselőivel. Az irodai megbeszéléseket követően az egyes konferencia helyszínek kiválasztását segítve Breuer Klára nemzetközi igazgató, illetve a Nemzetközi Igazgatóság munkatársai átfogó Campus túrán mutatták be a Ludovika Főépületet, a Szárnyépületet, valamint az Oktatási Épület termeit, továbbá az Orczy Kollégium által nyújtott szálláslehetőségeket.

A delegáció tagjainak meglátása szerint az NKE mind munkatársait, mind tárgyi lehetőségeit tekintve kiváló partnere lesz a St. Thomas University-nek a 2022. júniusára tervezett konferencia megrendezésében. A tervek szerint a közös konferencián túlmutató további kapcsolatok kiépítésére is lehetőség nyílik majd az amerikai intézménnyel.

További részletek a konferenciáról IDE KATTINTVA.