Élvezd szabadon a nyarat a Ludovika Campuson!

Kapcsolódj ki a főváros szívében, a fák hűs árnyékában, a 8. kerület legkedveltebb parkjában, a Ludovika Campuson. Érkezz barátokkal vagy családdal, az Orczy–parkban biztosan megtalálod kedvenc időtöltésed.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusa igazi kulturális fellegvár, ugyanis számos hazai és nemzetközi rendezvény helyszíne; idén nyáron például a Zenélő Budapest izgalmas előadásait élvezhetik az idelátogatók. A park központi része a tóparton elterülő hangulatos Buttler-terasz, mely gróf Buttler Jánosról kapta a nevét, hiszen ő volt egykoron a Ludovika Akadémia alapításának legnagyobb adományozója. A terasz tavasztól ősz elejéig tart nyitva; a jégkrémek mellett, frissítő limonádék, smoothiek és street foodok is elérhetők. A csodás kilátás, a buja növényzet és a tó élővilága pedig a természetkedvelők számára is tartogat meglepetéseket.

Nemcsak a szórakozás, de a sportolás központja is a Ludovika Campus. A zöldövezeti területen foci- és futópálya, valamint jól felszerelt kondipark – úgynevezett street workout edzőpálya – is található; a vizes élmények kedvelőit pedig a korszerű Ludovika Aréna uszodája várja hétköznap és hétvégén egyaránt, egy nyolc sávos 25 méteres úszómedencével, illetve egy 10 x 15 méteres tanmedencével, melyekhez egy wellness részleg is tartozik gőzkabinnal és finn szaunával. A nemrégiben felújított Ludovika Huszár Lovardában pedig bárki megtanulhat lovagolni, akár hobbi- vagy versenyszinten is.

A fák között kanyargó Orczy Kalandparkban számos ügyességi kalandpálya biztosítja a szórakozást, ahol kicsik és nagyok különböző nehézségi szinten tehetik próbára  képességeiket. A kalandpark mellett két hatalmas, modern játszótér rejtelmeit fedezhetik fel a gyerekek. A park hátsó részében több óriáscsúszda kapott helyett, ahol egyensúlyi játékok és mászókák is találhatók. A történelmi Ludovika Főépület mögötti egykori alakuló téren elterülő hatalmas zöld területen piknikezni, focizni, tollasozni, vagy akár napozni is lehet, a közelben pedig ivókutak biztosítják a felfrissülést.

Minden adott ahhoz, hogy egy élményekkel teli napot, vagy akár csak néhány órát tölts el ezen a varázslatos helyen. Látogass el és kapcsolódj ki Budapest legpezsgőbb zöldövezetében!

 

Fotó: Szilágyi Dénes, Halápi Katinka