NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Az MCC „Hangot ad a tehetségnek” – Háromnapos fesztivál Esztergomban

„Hangot adunk a tehetségnek” címmel mutatja be tehetséggondozó programjait és közösségi életét, valamint izgalmas közéleti beszélgetéseket és színes könnyűzenei koncerteket rendez a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az MCC Feszt augusztus 5–7 között lesz Esztergomban. Az eseményen a Ludovika Collegium (LC) is részt vesz.

A programok 8 helyszínen, 6 színpadon lesznek. Mások mellett fellépnek: a Csík Zenekar, a Magashegyi Underground, a PASO, Tóth Vera, Kállay Saunders András, zenél Lotfi Begi és Dj Dominique is.

Az MCC Feszten – a szórakozás mellett – kiemelt jelentőségük van a közéleti, kulturális és társadalmi előadásoknak, beszélgetéseknek.  Az érdeklődők neves külföldi és magyar oktatókkal találkozhatnak, valamint olyan híres személyek karrierútjába is bepillantást nyerhetnek, akik az életben elért sikereik révén példaként szolgálhatnak számukra. Mesél sikereiről többek között Renee DiResta, a Társadalmi dilemma című sikerfilm szereplője, Dennis Mark Prager amerikai bestselleríró, rádiós talkshow műsorvezető vagy Abishur Prakash világhírű indiai származású jövőkutató. Az MCC Feszten a legismertebb magyar előadók és közéleti személyiségek olyan témákat vitatnak meg mint a koronavírus-járvány, az Európai Unió előtt álló kihívások, a magyar kultúra fejlődési irányai és a siker titka a top magyar vállalkozók szemszögéből.

A Kis Duna melletti Edu Sétányon pedig bemutatkozik az MCC teljes képzési palettája, de vendégül látják a partnerszervezeteinket is. Fontos, hogy velük és a diákokat képviselő egyesületekkel is megismerkedhessenek, azokkal, akik szintén elkötelezettek a magyar tehetségek felkarolásában. Mindezt szem előtt tartva az MCC Feszt meghívottjai között szerepel a Semmelweis Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Corvinus HÖK, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete vagy a Keresztény Roma Szakkollégiumok.

A háromnapos rendezvényen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) másfél órás hallgatói tehetséggondozó programján is részt vehetnek az érdeklődők, a Ludovika Collegium ugyanis Válságkezelési szimulációs játékra hívja az MCC Feszt résztvevőit: az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács (NSC) ülésén vagyunk 2021 májusában. Néhány óra alatt kell döntenünk a Gázai-övezetet érintő aktuális kérdésekben. A valós alapú szimuláció során mi szembesülünk az NSC kihívásaival, döntéshozói szemszögből ismerjük meg a konfliktus eseményeit. A történet fordulópontjaihoz érkezve választási lehetőség előtt állunk: vajon hogyan cselekszünk a krízishelyzetben? A szimulációs játék mellett karriertervező beszélgetésben is részt lehet venni az LC szakembereivel.

Az MCC Feszt nyitott és alapvetően ingyenes. Ugyanakkor van lehetőség úgynevezett MCC Feszt Pass vásárlására, amely számos kedvezményt (pl. belépés a Party Arénába, a Gran Camping és a Szent István strandfürdő díjmentes használata, ingyenes transzfer Esztergom vasútállomás–MCC Feszt között, csökkentett ár ételek/italok vásárlásakor) biztosít birtokosai számára.

Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézménye, a már 25 éve működő, egyedülálló pedagógiai programmal rendelkező MCC elkötelezett a fiatal tehetségek fejlődésének támogatásában. Célja, hogy Magyarországon és a határokon túl is minél több fiatalnak segíthesse a szakmai előmenetelét, és ennek egyik feltétele, hogy minél többen megismerhessék az alapítvány egyedülálló, ingyenes képzéseit.

Az MCC programjaiban részt vevők a szakmai képzésen túl tagjává válhatnak egy azonos korú fiatalokból álló közösségnek, a megszerzett egyedülálló tudáson túl, közös kalandok révén életre szóló barátságokat is köthetnek. Az MCC Feszt ezt is hivatott közvetíteni, valamint magát a magyar összetartozás élményét szeretné minél szélesebb közönségnek is átélhetővé tenni.

Minden információ megtalálható a www.mccfeszt.hu oldalon és az MCC hivatalos Facebook oldalán, valamint az https://www.uni-nke.hu/ oldalakon.

 

Az MCC Feszt programját illetően a szervezők változás jogát fenntartják!