NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Európa-nap a Ludovika TV-n

Május 9-én Európa szerte ünnepeljük a béke és egység ünnepét, azaz az Európa-napot. Ennek alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kara 2021. május 7-én, pénteken 10 órától rendhagyó online műsort szervez Európa-nap 2021- Merre tovább Európa? címmel, amelyben a magyar és uniós diplomácia gyakorlati szakemberei, a kormányzat képviselői, valamint az NKE oktatói és hallgatói osztják meg gondolataikat a kontinens és az Európai Unió jövőjéről.

Az első beszélgetés résztvevői Navracsics Tibor, az NKE Európa Stratégia Kutatóintézet vezetője, Trócsányi László európai parlamenti képviselő és Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének vezetője, akik Európa történelmét, jövőjét, valamint európai integrációs folyamatát járják körül.

A későbbiekben Baranyai Gábor nagykövet, helyettes állandó képviselő, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete, Győri Enikő európai parlamenti képviselő, valamint Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért- és bővítésért felelős biztosa fejtik ki gondolataikat, az „Európa jövője - Brüsszelből szemlélve” című beszélgetés keretében.

A televíziós műsor során az egyetem hallgatóinak videóösszeállítását is megtekinthetik az érdeklődők, továbbá a Tudományos Diákköri Konferenciában és a Nemzetek Európája Karrierprogramban résztvevők is mesélnek arról, hogy számukra miért fontos az Európai Unió jövője. A program során az Európa egészét jelképező himnuszt, Beethoven Örömódáját Szilasi Alex zongoraművész játssza el Horváth Attila egyetemi tanár, alkotmánybíró kísérő gondolatai mellett.

A Ludovika TV műsorát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hivatalos Facebook oldalán követhetik az érdeklődők.

Részletes programért kattintson ide.