NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Ludovika Collegium: jelentős ösztöndíjat kaphatnak a hallgatók

Meghosszabbított határidővel, november 3-ig lehet még jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatói tehetséggondozó programjára, mely a közigazgatás számára képez vezetőket személyre szabott oktatási módszerrel, a legkiválóbb hazai és külföldi szakemberek közreműködésével. A képzés résztvevői kiemelt, teljesítménytől függően havi 140-180.000 forintos ösztöndíjat kapnak és ingyenes lakhatást is biztosít számukra a program. A Ludovika Collegium (LC) aktualitásairól Velkey György László programigazgatóval beszélgettünk.

Hol tart most a program, mik a következő lépések?

A Ludovika Collegium programja kétéves előkészítés után 2021 februárjában indul el. Az első évfolyam az eredeti tervek szerint most szeptemberben kezdett volna, de a pandémiás helyzet miatt ezt el kellett halasztanunk, így ők kivételesen keresztféléves rendszerben kezdik meg tanulmányaikat az LC-ben. A második évfolyam a tervek szerint 2021 szeptemberében indul el. Jelenleg a toborzás fázisában vagyunk, így gyűjtjük a jelentkezőket, majd novembertől megkezdjük a felvételiztetést és december elejére lesz meg az első évfolyam névsora. Közben természetesen gőzerővel dolgozunk a tavaszi kurzusokon, egyeztetünk a leendő kurzusvezetőkkel, előadókkal.

Mit érdemes tudni a kiemelt ösztöndíjról?

Azok, akik felvételt nyernek hozzánk, kiemelt ösztöndíjat kapnak. Ennek összege a hallgató teljesítményétől függően havi 140-180.000 forint. Ezért a jelentős összegért nagy motivációt, kitartó munkát várunk a hallgatóinktól. Célunk, hogy az ösztöndíj vonzása valóban a legjobbakat vezesse el hozzánk. Ezért is igyekeztünk a kampány során mindenhová eljutni. Az ösztöndíj azt biztosítja, hogy a hallgatóinknak az egyetemi tanulmányaik és a Ludovika Collegium képzésében való részvétel mellett ne kelljen munkát vállalniuk és teljes egészében tanulmányaikra koncentrálhassanak. 

Mennyi jelentkezővel számolnak?

A kampány során igyekszünk minden információt megosztani az érdeklődőkkel, és a jelentkezőktől munkát, elköteleződést és motivációt várunk el. A jelentkezés nem csak néhány kattintást jelent, egy esszét is le kell adni, előre megadott témában. Mindez azt mutatja, hogy nem az az elsődleges célunk, hogy mindenkit idecsalogassunk, hanem hogy megtaláljuk a megfelelő embereket. Ezzel együtt reméljük, hogy többszörös túljelentkezés lesz az első évfolyam helyeire. Az eddigi számok biztatóak, egyre nagyobb az érdeklődés és számos érvényes pályázatot kaptunk már. Az utóbbi napokban exponenciálisan megnőtt a leadott jelentkezések száma, ezért úgy döntöttünk, egy héttel kitoljuk a felvételi időszakot, hogy azok se maradjanak le, akikhez esetleg később jutott el az LC híre. 

A legkiválóbb hazai és külföldi mentorok támogatásával megvalósuló hallgatói tehetséggondozó programra november 3-ig lehet jelentkezni. További információk ITT találhatók vagy az info@ludovikacollegium.hu címen kérhetők.

 

Szöveg: Pap Melinda

Fotó: Szilágyi Dénes