NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Személyi változások az NKE vezetésében

Október elsejétől Szalontainé Czettisch Barbara a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főtitkára, helyettese az intézmény jogi igazgatója, Diószegi Péter. A korábbi főtitkár, Tomasitz István campus főigazgatóként dolgozik tovább.

Szalontainé Czettisch Barbara mérnök informatikus, jogász, munkajogi szakjogász, aki az elmúlt hat évben az NKE főtitkárhelyettesi feladatait látta el. Korábban a Magyar Államkincstárnál dolgozott osztályvezetőként, és 2011-től részt vett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásával kapcsolatos előkészítő munkában is. Az NKE-re az alapítás évében, 2012-ben került, ahol a Rektori Hivatal Személyi Juttatási Osztályának vezetőjeként kezdett dolgozni. Később a Koordinációs Iroda vezetői posztját töltötte be, majd 2014-től mostanáig főtitkárhelyettesként tevékenykedett.

Az NKE korábbi főtitkára Tomasitz István jogász, Európa jogi szakjogász, aki korábban az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkáraként és a Nemzeti Földügyi Központ gazdasági és jogi elnökhelyetteseként is tevékenykedett. Dolgozott a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap jogi vezetőjeként a sport közvetítési jogok területen, és főosztályvezető, elnökhelyettes volt a Nemzeti Kommunikációs Hivatalban. A Médiatanács Médiatudományi Intézetében tudományos kutatóként, a BKV Zrt.-nél pedig jogi igazgatóként tevékenykedett, továbbá jogászként dolgozott több magyar tulajdonú társaságban. Október elsejétől az NKE campus főigazgatói posztjára nevezték ki.

 

Szöveg: Tasi Tibor

Fotó:Szilágyi Dénes