Új speciális információk

A koronavírus járvány gyors országos terjedése miatt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is növekszik a fertőzés kockázata, így újabb intézkedéseket hozott az intézmény rektora. Az NKE campusain zárt terekben szeptember 2-tól kötelező az orrot és a szájat elfedő védőmaszk helyes használata.

Koltay András a járványügyi biztonsági intézkedések szigorításáról szóló tájékoztatójában azt is írja, hogy a zárt térben kötelező maszkhasználat minden eseményre (oktatás, rendezvények) és minden, az NKE területén tartózkodó személyre vonatkozik. A védőmaszk csak étkezés közben, kollégiumi szobában vagy egyéni irodai tartózkodás során mellőzhető és minden helyzetben törekedni kell a távolságtartásra és a személyes érintkezés kerülésére. „Az oktatás főszabályként jelenléti formában történik, de a hallgatónak a járványüggyel összefüggő akadályoztatása esetén számára a távolléti oktatás speciális formáit is bevezetjük”- olvasható a tájékoztatóban. A rektor azt kéri minden egyetemi polgártól, hogy ha valaki a koronavírus fertőzés tüneteit véli magán felfedezni, azonnal jelezze a háziorvosának és (dolgozók esetén) a közvetlen munkahelyi vezetője felé, valamint a https://digioktatas.uni-nke.hu/ felületen az Egyetem Járványügyi Operatív Törzs felé.

Külön biztonsági intézkedési terv vonatkozik a hallgatókra és az egyetemi kollégiumokra, továbbá a foglalkoztatottakra, különös tekintettel a 65 év feletti munkatársakra és oktatókra, akiknek azt ajánlják, hogy otthoni munkavégzés keretein belül folytassák munkájukat. 2020. szeptember 1-jével a 2020/2021. tanév őszi félévének működési és képzési rendje is módosult, valamint a járványügyi készültséggel kapcsolatos általános biztonsági és megelőzési előírásokról is tájékoztatást kapnak az egyetem polgárai. Az oktatói tájékoztató a távolléti, a webináriumi és online oktatási rendszerre is kitér.

 

A tájékoztatók IDE KATTINTVA érhetőek el.

 

Szöveg: Szöőr Ádám