NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Idén NKE gólyatábor helyett kari gólyahetek lesznek

Az NKE-re sikeresen felvételt nyert hallgatók tiszteletére évek óta nyár végén összegyetemi gólyatábort szervez az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK), idén azonban a kialakult járványhelyzetre való tekintettel kisebb létszámú, kari bontású gólyahetek lebonyolítása mellett döntöttek, hogy az elsősök meghatározó egyetemi közösségi élménye ebben az évben se maradjon el.

Az EHÖK fontosnak tartja, hogy leendő első évfolyamos hallgatótársaik számára lehetőséget biztosítson arra, hogy a felvételüket követően kötetlen beszélgetések és felhőtlen szórakozás során jobban megismerjék az Egyetem és a hallgatók mindennapjait. Ezt a célt szolgálja az évek óta kiemelt érdeklődésnek örvendő NKE Gólyatábor, amelyet az egyetemi vezetés a hallgatói önkormányzattal közösen valósít meg. Bár az elmúlt hónapok azt bizonyították, hogy az Egyetem közössége sikeresen helyt állt a koronavírus-járvány elleni védekezésben, a járványügyi intézkedések enyhítése nem jelenti a járványveszély végét.

„Felelősséget érzünk hallgatóink és családjuk egészségének megőrzése iránt: a kockáztatással szemben a biztonságos kikapcsolódást választjuk, így határoztunk amellett, hogy idén gólyahetek megrendezésével vezetjük be első évfolyamos hallgatótársainkat az egyetemi élet rejtelmeibe” – áll a hallgatói érdekképviselet közleményében. Ez azt jelenti, hogy idén minden kar saját gólyáinak külön szervez gólyaheteket, eltérő időpontban. A civil képzések esetében, az ÁNTK-n és VTK-n a kollégiumi beköltözéshez közeli időpontban, a hivatásos karok, az RTK és a HHK pedig az alapkiképzést követő időszakban biztosít különféle közösségépítő programokat az elsős hallgatók számára. A kari hallgatói önkormányzatok az EHÖK támogatásával gőzerővel azon dolgoznak, hogy augusztus végén-szeptember elején az NKE minden gólyája számára a lehető legbiztonságosabb keretek között felejthetetlen közösségi élményt szerezzen.

További részletekért és folyamatos tájékoztatásért érdemes a közösségi médiafelületeket használni:

NKE: Facebook, Instagram

EHÖK: FacebookInstagram

ÁNTK: FacebookInstagram

RTK: FacebookInstagram

HHK: Facebook

VTK: FacebookInstagram

 

„Amíg nem találkozunk, addig is: vigyázzunk egymásra!”

 

Szöveg: Fecser Zsuzsanna

Fotó: NKE EHÖK