Médiaképzés indul az NKE-n

 

A tények tisztelete és az információk összegyűjtése, a tájékozott polgárok számának növelése és a demokratikus nyilvánosság érdekeinek védelme – ezeket az értékeket kívánja képviselni szeptemberben induló, új szakirányú továbbképzésén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az intézmény célja, hogy a közügyek és a köz szolgálata iránt érdeklődő fiatalokat olyan készségekkel ruházza fel, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy újságíróként vagy szerkesztőként megállják a helyüket az állandóan változó 21. századi médiavilágban.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem azt a célt tűzte ki, hogy olyan szakembereket képezzen, akik a szükséges elméleti és gyakorlati alapok birtokában megfelelnek a professzionális  média kihívásainak. Cél a magyar újságírás hagyományainak ötvözése azokkal a technológiai ismeretekkel, amelyek nélkülözhetetlenek az új médiavilágban. Az Egyetem fontosnak tartja, hogy a képzés gyakorlatorientált legyen, ezért az órák jelentős részét (vágást, operatőri, adásrendezői ismereteket, a video- és hangtechnikai képzéseket) valós helyszíneken, többek között az MTVA stúdióiban tartják. 

A kétféléves képzés során nagy hangsúly lesz a kompetenciafejlesztésen, azoknak a készségeknek az elsajátításán, amelyek már a képzés időtartama alatt is hasznosíthatók a médiapiacon. Az NKE fontosnak tartja, hogy diákjainak pályaorientációs segítséget is nyújtson, továbbá, hogy végigkísérje őket a felvételi eljárástól kezdve, a képzésen át a munkába állásig, és a pályakezdést követően is támogassa őket. Ehhez a képzés partnereivel közösen gyakornoki programot hoznak létre.

További információk ITT.

 

Szöveg: Tasi Tibor

Videó: Halápi Katinka


Címkék: NKE médiaképzés MTVA