NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Varga Judit: jöhet az utánpótlás!

Varga Judit igazságügyi miniszter és Zupkó Gábor nagykövet, az Európai Bizottság budapesti képviseletvezetője találkozott pénteken az NKE Ludovika főépülete előtt, ahol Koltay András rektor és Prőhle Gergely, a Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója fogadta a vendégeket. A megbeszélés egyik témája az egyetemen hamarosan induló Nemzetek Európája Karrierprogram volt, amelyet az Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen indít, idén szeptemberben. A képzésre június elsejéig még lehet jelentkezni.

„Hazaszeretet, stabil szakmai alapok, nemzetközi kitekintés, elkötelezettség, nagy munkabírás. Ezek a hívószavaink a jövendő magyar diplomaták, uniós szakemberek képzése során. Büszke vagyok rá, hogy közösen létrehoztuk a Nemzetek Európája Karrierprogramot. Jöhet az utánpótlás, hogy friss tudással építsük együtt tovább az erős Magyarországot, az erős nemzetek Európájában”- írja friss Facebook bejegyzésében Varga Judit miniszter, aki videóüzenetben is támogatja a program elindítását.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem – az Igazságügyi Minisztériummal együttműködve érdekes, izgalmas karrierlehetőséget kínál mindazoknak, akik szeretnének nemzetközi környezetben dolgozni, érdeklődnek az európai uniós döntéshozatal műhelytitkai iránt. Ezért létrehozta a „Nemzetek Európája Programot” aminek fő célja, hogy Magyarország növelje az európai uniós intézményeknél dolgozó, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező, a hazai körülményeket, szempontrendszert jól ismerő szakemberek számát. A program az elméleti ismeretek felfrissítése mellett a gyakorlati szempontok alaposabb megismerésével és főleg az Európai Személyzeti Hivatal (EPSO) vizsgájára történő felkészítés támogatásával, valamint a szaknyelv-tudás fejlesztésével javítani kívánja az uniós intézményekbe pályázók esélyeit.

A program díjmentes, nyitva áll a 8 szemesztert már elvégzett egyetemisták és 35 évesnél nem idősebb, jogi, államigazgatási területen dolgozók számára. A program előadói között olyan, az Európai Unió működési gyakorlatát, ugyanakkor elméleti alapvetését is jól ismerő szakemberek vannak, mint például Varga Judit, Gazdag Ferenc, Győri Enikő, Navracsics Tibor, Trócsányi László, vagy Zupkó Gábor.

Az EPSO vizsgára történő felkészítés a legkorszerűbb módszertannal történik. A képzés 2020. szeptemberétől hat hónapon át tart, órarendje alkalmazkodik mind az egyetemisták, mind a már munkaviszonyban állók időbeosztásához, ugyanakkor nagy odafigyelést és intenzív munkát igényel, ami előfeltétele a program sikeres elvégzésének. A program kis csoportokban, széles körben elismert, sok tapasztalatot szerzett szakemberek és állami tisztviselők személyes mentorálása mellett korszerű tudást nyújt, a Ludovika Campus nagy múltú, igényesen felújított tereiben.

Hasznos linkek:

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes