NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Megnyitotta digitális tananyagait az NKE a nagyközönség előtt

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megrendelésére a Ludovika Egyetemi Kiadó készíti azokat az e-tananyagokat, amelyek évről évre több mint 70.000 kormányzati és önkormányzati tisztviselő továbbképzését segítik elő. Az elmúlt években többszáz e-tananyag készült el, amelyeket a távoktatási munkarend bevezetésével az NKE graduális képzésben résztvevő hallgatóin kívül a nagyközönség is igénybe vehet. Az eredetileg a közszolgálati továbbképzésekhez fejlesztett, önfejlesztésre is alkalmas, legmodernebb e-tananyagok a veszélyhelyzet ideje alatt a Ludovika Egyetemi Kiadó oldalán bárki számára hozzáférhetők.

A kurzusok témái a közszolgálat klasszikus területei mellett (hatósági ügyek, közpénzügyek, jog és közigazgatás) a digitális világ (blockchain, e-hitelesítés, kibervédelem) és a kompetenciafejlesztés (együttműködés, csapatépítés, asszertivitás) területeit is széles körűen átfogják.

„A nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő minőségű e-learning tananyagaink nemcsak érdekes tudást, de gyakorlatban használható készségeket és szemléletformálást is képesek adni a tanulni vágyók számára” – mondta Koltányi Gergely, a kiadó ügyvezetője. Hozzátette, a kiadó saját fejlesztésű tananyagfejlesztő rendszerrel rendelkezik, mindez nagyban megkönnyíti azt, hogy okostelefonra is optimálisan használható, interaktív és szórakoztató képzéseket készíthessenek.

A Ludovika Egyetemi Kiadó jogelődei révén meghatározó szereplője a hazai tudományos szak- és tankönyvkiadásnak. A kiadó digitális kiadványportfólióját folyamatosan fejleszti, így több korszerű e-tananyag, digitális tankönyv és szakkönyv megjelentetését tervezi az év végéig. Tudományos ismeretterjesztő platformján a ludovika.hu oldalon tudományos blogok, elemzések, könyv- és tananyagajánlók segítik az érdeklődőket.