NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Új egyetemi stratégia készül

2025-ig szóló Intézményfejlesztési Tervet (IFT) készít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely 5 év múlva Magyarország egyik legjobb és legvonzóbb felsőoktatási intézményévé szeretne válni. Az NKE arra kéri egyetemi polgárait, hogy fogalmazzák meg a középtávú stratégiával kapcsolatos véleményüket, javaslataikat.

Az IFT tervezete a közös jövőre vonatkozó stratégiai víziót és missziót határozza meg, a stratégiai környezet értékelésével, közép – és hosszútávú célok kijelölésével és akciók tervezésével. A dokumentum számba veszi az intézmény erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit, és ezek tudatában tervezi meg az NKE a stratégiai irányokat, elsősorban az oktatás és a kutatás, valamint az egyéni és közösségi teljesítmény fejlesztése területén. Olyan konkrét elképzeléseket is tartalmaz az IFT, mint például a Kreatív Tanulás Program, amely az oktatás lényegének „a hallgató képességeinek hatékony fejlesztését és értékelését, az egyéni tanulási utak mentorálását, és a személyességen alapuló alkotó szakmai közösségek művelését tekinti”. A középtávú stratégia nagy hangsúlyt fektet a többi között a nemzetstratégiai és kormányzati programok támogatására, a nemzetközi térben való megjelenés erősítésére, a digitalizáció további fejlesztésére, a kutatási és innovációs versenyképességre és a hallgatói tehetséggondozásra.

Az Intézményfejlesztési Tervről május-júniusban tárgyal az intézmény Szenátusa, így április 30-ig várják az egyetemi polgárok észrevételeit, javaslatait az nkestrategia2025@uni-nke.hu email címre.

A stratégia ezen a linken érhető el.