NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Megkezdődött a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Csütörtök este a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Oktatási Épületében tartották az idei Kárpát-medencei Egyetemek Kupája sorsolást és megnyitóját.  Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Borhy László, az ELTE rektora, valamint Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora is. A szombat estig tartó sportrendezvényen, több helyszínen, öt sportágban mérik össze erejüket a résztvevők.

Kövér László beszédében kiemelte, hogy a sport az emberi minőséget állítja előtérbe és a sporton keresztül megéljük, hogy a magyar összetartozás számára nincsenek határok. Koltay András elmondta, hogy nagy öröm támogatni a rendezvényt és jövőre szeretnének még jobban bekapcsolódni a lebonyolításba.

A köszöntőbeszédeket követően a Ferencvárosi Torna Club által a KEK jótékonysági gyűjtésére felajánlott fradi-mezt és labdát írtak alá a résztvevők. A felajánlásokból érkező bevételt a szervezők a leginkább rászorult, határon túli magyarok számára juttatják el a bárki által felajánlható sportszerekkel együtt.

További információ ITT