Elstartolt a 20. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás!

Megnyitotta kapuit a 20. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás a fővárosban, a Hungexpo területén. A seregszemlén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mind a négy kara bemutatja teljes képzési kínálatát.

Az idei Educatio-n közel 140 kiállító, köztük mintegy 50 hazai felsőoktatási intézmény várja a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A megnyitón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette: februártól harmadával nőnek a felsőoktatási ösztöndíjak és a magyar állami ösztöndíjas képzésben megállapított felvételi pontszám maximum 400 pont lesz.  A miniszter kiemelte: a magyar egyetemek hazai és nemzetközi presztízse lényegesen javult, amit az is mutat, hogy jelentősen nőtt a külföldi hallgatók száma a felsőoktatás 2014-ben megkezdett reformjának köszönhetően. Palkovics László azt is szükségesnek nevezte, hogy a nemzetközi oktatási és kutatási térben magasan pozícionált, a társadalmi kihívásokra képes és Magyarország gazdasági sikereit előmozdító felsőoktatási rendszer működjön. A felsőoktatás területén történt számos előrelépés között említette a miniszter, hogy fokozatosan nőttek a tanulmányi és szociális ösztöndíjak, az egy főre jutó hallgatói normatíva a 2018. szeptemberi 119 ezerről valamivel több, mint 128 ezer forintra nőtt. Ez az összeg idén február elsejétől további 30 százalékkal emelkedik, azaz tanulónként 166 ezer forintra nő.

Az eseményen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mind a négy kara képviselteti magát. A katonai szolgálat iránt érdeklődőket a Hadtudományi és Honvédtisztképző, a rendészeti és katasztrófavédelmi pályára készülőket a Rendészettudományi, a hazai és nemzetközi közigazgatási karrierre vágyókat az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar várja, de a Víztudományi Kar képzései is megismerhetők.

Az NKE standja a Hungexpo Budapesti Vásárközpont "A" csarnok DF03 programhelyszínén várja a felvételi előtt állókat és szüleiket szombat délutánig.

További részletek IDE kattintva érhetők el.

Az NKE felvételi oldala ITT.

 

Szöveg: MTI, Tasi Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: Educatio