Megkezdődött az adventi programsorozat a Ludovikán

„Az előttünk álló négy hétben mindenki megpróbál a családjára figyelni és felkészülni arra, ami egy magyar család legszebb ünnepe: a szenteste”- fogalmazott Horváth József, az NKE főtitkára az egyetemi adventi programsorozat nyitányán, ahol meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún.

A hagyományokhoz híven koncerttel, kézműves foglalkozásokkal és számos programmal várja az érdeklődőket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a karácsonyt megelőző adventi hétvégéken. A rendezvénysorozat december 1-én, a Budapest Ragtime Band koncertjével kezdődött, amit az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása követett a Campus téren. „Az advent várakozás, amelynek beteljesülése maga az Úr születése”- jegyezte meg köszöntőjében az NKE főtitkára, aki szerint ilyen mélységében az éli meg az ünnepet, aki vallásos. „A családoknak ez a várakozás a karácsonyban testesül meg”- tette hozzá Horváth József, aki reményét fejezte ki, hogy ez a négy hét mindenkinek időt ad arra, hogy egy kicsit befelé forduljon és elgondolkozzon a lassan mögöttünk álló esztendőn. „Mit tettünk meg, mit kellett volna megtennünk, mérlegelhetünk, hogyan viselkedtünk embertársainkkal”- hangsúlyozta. Végezetül elmondta, a négy hetes időszak arra való, hogy felkészüljünk az úr születésére, a karácsony szentestéjére.

Az adventi programsorozat szombatonként folytatódik. December 7-én a Kaláka Együttes lép fel, egy héttel később pedig a Szabadság-szerelem című színházi előadást tekinthetik meg az érdeklődők, Seress Péter rendezésében, illetve a Nefelejts Bábszínház: Süni és a kislány című szívmelengető bábjátéka várja a családokat. December 21-én a Monarchia Szimfonikus Zenekar ad klasszikus karácsonyi koncertet. Emellett szerepelnek a programban gyerekfoglalkozások is, valamint sor kerül a Búgócsiga Zenede interaktív gyermekkoncertjére is.

További részletek:

 

Szöveg: Fecser Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes

Videó: Halápi Katinka


Címkék: advent