NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Egyetemek együttműködése a versenyképesség növelésére

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem részvételével alakult meg november végén a Budapesti Területi Innovációs Platform. A szervezet működésében a jövőben kiemelt szerepet játszhat az NKE mint tudásközpont.

A Platform működésében intézményünk partnerei a BCE, a BME, az ELTE, az Óbudai Egyetem, a Semmelweis Egyetem és más fővárosi egyetemek. Az egyetemközi program egyik legfontosabb törekvése a hazai versenyképesség növelése, a gazdaság teljesítményorientált fejlesztése és az európai szinten kiemelt kutatás-fejlesztési és innovációs potenciál kialakítása. Ennek megvalósítására Területi Innovációs Platformok kialakítására kerül sor az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és az egyetemek bázisán. A Budapesti Területi Innovációs Platform működtetésében a jövőben kiemelt szerepet tölthet be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mint tudásközpont, a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek kiemelkedő és meghatározó szereplője és irányítója. Az NKE kész kitárni kapuit a hazai innovációs ökoszisztéma előtt, és elkötelezett támogatója a tudományos és az üzleti szféra szereplői közötti, szakmai alapokon nyugvó együttműködésnek. Ezáltal lehetőség nyílik az egyetemi eredmények hasznosítására, illetve a kutatás, a fejlesztés és az innováció területén hazai és nemzetközi partnerségek kiépítésére. Az egyetemi környezet lehetőséget teremt az egyetemi kutatási infrastruktúrához és innovációs szolgáltatásokhoz történő közvetlen hozzáféréshez.

A Területi Innovációs Platform működése során konferenciákat, szakmai tanácskozásokat, műhelybeszélgetéseket szervez, illetve online konzultációkat folytat. Ezzel elősegíti a kormányzati döntések és politikák igényeinek felismerését, a releváns szakpolitikai válaszok kialakítását − hozzájárulva ezzel a magyar gazdaság növekedéséhez.

A Budapesti Területi Innovációs Platform alapító nyilatkozata itt érhető el: Budapesti Területi Innovációs Platform alapító nyilatkozata

 

 

 


Címkék: együttműködés