NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Nemzetközi tudományos siker a Nemzetbiztonsági Szakkollégiumban

Sikeres nemzetközi konferencia előadást tartott az NKE Nemzetbiztonsági Szakkollégium (NBSZK) Kiber és Technológiai Kihívások Kutatósejt tagja, Hankó Viktória a budapesti rendezésű SESCO 2019 konferencián. Egy ilyen rendezvényen szerzett tapasztalatok akár a karriertervezésben is felhasználhatók.

A 4. alkalommal megrendezett Security and Sovereignty in the 21st Century, röviden SESCO nemzetközi konferenciának a Kodolányi János Egyetem adott otthont. Az első szekcióban a meghívott vendégek adtak elő különböző témákban, köztük H.E. Kristi Karelsohn, Észtország magyarországi nagykövete és H.E. Zaal Gogsadze, Grúzia magyarországi nagykövete. A második szekcióban a vendégelőadók ismertethették kutatásaik eredményeit, a Szakkollégium Kiber és Technológiai Kihívások Kutatósejt tagja is itt mutatta be kutatásait, amely később egy tanulmánykötetben kap majd helyet.

A részvételhez támogató háttért adott Bányász Péter témavezető és a kutatósejt vezetője, Urbanovics Anna, továbbá az NBSZK elnöke, Margitics József is. „Úgy gondolom ez az egyik nagyon fontos tényezője annak, hogy ki mertem állni és előadni egy nemzetközi konferencián. Emellett úgy gondolom, hogy manapság telítődik a munkaerőpiac, – gondolok itt kifejezetten arra, hogy egyre több embernek sikerül diplomát szereznie, és egyre több munkahely teszi ezt kritériumfeltételnek is – így a diploma mellett valamilyen hozzáadott érték szükséges egy jó állásajánlathoz.”  - vallott motivációiról Hankó Viktória, a szakkollégium közösségi oldalán.

A konferenciáról bővebben ITT.

 

Szöveg: Tasi Tibor