Kiválóan szerepelt az NKE csapata a Szituációs Lövészbajnokságon

Több kategóriában is első helyezést ért el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata a Magyar Honvédség 2019. évi Szituációs Lövészbajnokságán. Az eseményen a Rendészettudományi Kar munkatársai mérették meg magukat.

A Honvéd Kossuth Lövészklub által rendezett versenyen az RTK-t Gáspár Miklós r. alezredes vezetésével, Mátés Gábor r. őrnagy és Bánházi György r. zászlós képviselte. Mindhárman a Rendészeti Kiképzési és Nevelési Intézet munkatársai, oktatók, illetve kiképzők és az NKE SE Lövészszakosztály versenyzői.

A lövésztrió tagjai a tartalékos, rendészeti kategória csapatversenyében, illetve az összesített csapatversenyben értek el első helyezést. Emellett férfi egyéniben (tartalékos, rendészeti kategória) Mátés Gábor r. őrnagy nem talált legyőzőre, a második helyezést ugyanebben a kategóriában szintén az RTK-s csapat tagja, Bánházi György r. zászlós szerezte meg. „Az eredmények tükrében kijelenthető, hogy a kari csapat sikeresen teljesített az erős mezőnyben, ezzel is bizonyítva az NKE Rendészettudományi Karán a rendészeti tisztképzésben folyó lőkiképzés hatékonyságát, létjogosultságát” – nyilatkozta honlapunknak Gáspár Miklós r. alezredes, a Rendészeti Nevelési és Kiképzési Intézet mesteroktatója.

A megmérettetésen a kari csapat tagjai a Magyar Honvédség szervezeti egységeinek aktív, valamint tartalékos állományának csapataival mérték össze tudásukat az IDPA (International Defence Pistol Association) nemzetközi szabályrendszere szerint, amely a fegyveres szakemberek számára legmegfelelőbb gyakorlási lehetőséget nyújtó szituációs lövészsport. A hat pályából álló versenyen mind a lőkészséget, mind pedig a helyzetmegoldó képességet próbára tevő szituációkat kellett megoldani a versenyzőknek, melyekhez kizárólag a magyar honvédelmi és rendészeti szervezeteknél rendszeresített, P9RC néven ismert 96M típusú pisztolyok használata volt megengedett.

 

Szöveg: Tasi Tibor

Fotó: Gáspár Miklós