NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Tanévzáró az NKE-n

Az elmúlt időszak eredményeit és az augusztusban megalakuló új kar megbízott dékáni posztjára felkért szakembert is bemutatták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévzáró ünnepségén. Az eseményen emléktárgyat kapott Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy, az Egyetem Tanácsadó Testületének augusztusban visszavonuló tagja, és átadták „A Tanév embere” díjakat is.

Az NKE tanévzáróján Koltay András rektor olykor személyes és humoros hangvételű beszédben idézte fel rektori pályázata beadásának és az Egyetemre érkezésének pillanatait, illetve az elmúlt 10 hónap eredményeit. Mint kiemelte: megújult az intézmény szervezete, a karok, szervezeti egységek, sok új vezető érkezett, akik megtalálták helyüket, de megtörtént az egyetem költségvetési helyzetének és az itt dolgozók illetményének rendezése is. „Az Egyetem közösség abban az értelemben, hogy egymásra utaltságban létezünk” – utalt a rektor arra, hogy az 1200 dolgozó és hétezer hallgató, valamint az időnként itt megforduló tízezrek egy olyan „társas vállalkozást” alkotnak, amely akkor erős, ha méltóképpen viszonyul tagjaihoz. Koltay András szerint a munkatársak elismerésének legméltóbb módja, ha ezt a mindennapokban is éreztetik egymással, de a hivatalszerű működésben nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a hallgatókért vagyunk itt. A jövő kapcsán a rektor beszélt arról is, hogy az augusztus elsejétől megalakuló Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar megbízott dékánjának Smuk Péter egyetemi tanárt kérte fel.

Az ünnepségen Koltay András rektor ajándéktárgyat adott át Janza Frigyesnek. A ny.r. vezérőrnagy az Egyetem alapítását előkészítő bizottság, majd a Fenntartói Testület tagjaként egyengette az intézmény útját. A Szenátus által az Egyetem díszpolgári címével kitüntetett 73 éves főtiszt augusztusban vonul vissza eddigi tevékenységétől. A tanévzárón átadták „A Tanév embere” díjakat is. Az Államtudományi és Közigazgatási Karon Nagy Zsuzsanna kabinetvezető, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon Venekei József alezredes, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karon Ónodi Mariann, míg a Rendészettudományi Karon Verhóczki János ezredes részesült elismerésben. A Víztudományi Karon Cimer Zsolt lett a tanév legkiemelkedőbb dolgozója, a Katasztrófavédelmi Intézetben Mészáros Zsuzsanna alezredes, míg a Nemzetbiztonsági Intézetben Zlatzky Nikoletta. Az Egyetem központi egységeinek díjazottjai: Hárskuti Ágnes és Diószegi Péter. Az ünnepségen Tóth Vera és Bérces Viktor duója szerzett felejthetetlen pillanatokat.

 

A tanév emlékezetes pillanatairól készült videónkat az alábbiakban megtekinthetik: 

 

Szöveg: Tasi Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes

Videó: Halápi Katinka