NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Rangos kitüntetések a nemzeti ünnepen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem több oktatója is elismerést vehetett át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján rendezett megemlékezéseken.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta Zachar Péter Krisztiánnak, az NKE Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar tanszékvezető egyetemi docensének, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökségi tagjának, a szervezet Budapest-belvárosi elnökének. Az elismerést a történelemtudományok területén végzett magas színvonalú tudományos és oktatói munkája, valamint az értékteremtő közéleti tevékenysége és közösségszervezési munkája elismeréseként érdemelte ki az NKE tanszékvezetője.

A köztársasági elnök a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységének elismerésére a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesítette Pohl Árpád dandártábornokot, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánját. Az elismerést Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka adta át a Stefánia Palotában rendezett ünnepségen.

Kiemelkedő teljesítményért, különleges helytállásért, huzamos időn át példamutatóan ellátott szolgálatteljesítésért Hadik András Szablyát vehetett át a nemzeti ünnepen Padányi József vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektorhelyettese. Az elismerést a Magyar Honvédség Székesfehérváron tartott ünnepi állománygyűlésén Korom Ferenc parancsnok adta át a tábornoknak.

 

Szöveg: Szöőr Ádám