Elindul a Ludovika Szárnyépület felújítása

Újabb eleme valósulhat meg a Ludovika Campus beruházásnak, miután a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerződést kötött a Ludovika Főépület mellett található szárnyépület belső felújítására a Záév Zrt-vel, mint generálkivitelezővel. A szerződést kedden írta alá Koltay András rektor és Peresztegi Imre vezérigazgató.

A korábban a Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum által használt, középiskolai tantermeket tartalmazó épületben az egyetem oktatási és irodai funkciókat alakít ki. A kivitelezés során megtörténik a műemlék épület teljes belső átalakítása, az elavult gépészeti rendszerek teljeskörű korszerűsítése, valamint az informatikai hálózat kialakítása. A felújított épületbe költözhetnek be, várhatóan év végéig az intézmény Ménesi úti campusán dolgozó egyetemi polgárok, akik a 2019/2020-as tanév második szemeszterére teljes egészében birtokba vehetik a szárnyépületet.

A Záév Zrt. a munkát nyílt közbeszerzési eljárásban nyerte el és a kivitelezés teljes egészében kormányzati támogatással valósul meg. A kivitelező cég már korábban is dolgozott a Ludovika Campus projektben, így a nevükhez fűződik az Orczy-park rekonstrukciója a hozzá tartozó lovaslétesítmények megvalósításával együtt. 

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes