NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

„Kihívások leküzdése” – Erasmus+ International Staff Week az NKE-n

A Nemzetközi Kapcsolatok Iroda 2018. december 10-14. között „Kihívások leküzdése” címmel  rendezte meg az éves rendszerességű Erasmus+ International Staff Week programot, amelyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem partneregyetemeiről érkező oktatók és munkatársak vettek részt. A vendégek 8 országból érkeztek - Oroszország, Kenya, Azerbajdzsán, Egyiptom, Törökország, Bulgária, Csehország és Horvátország - azzal a céllal, hogy a továbbképzési programok mellett megismerjék az egyetemet és a várost. A résztvevők a karok által szervezett bemutatkozó prezentációkon is részt vettek és egyeztették az együttműködés további részleteit.

A „Kihívások leküzdése” a meghívottak részére összeállított programokban való aktív részvétel volt:   interkulturális tréning, magyar nyelv tanulása, konfliktuskezelés, krízis kommunikáció, gyűlölet beszéd és végül kijutás a szabadulószobából.

A vendégeket lenyűgözték a kulturális programok keretében megtekintett nevezetességek, a Ludovika épület szépsége, az Oktatási épület és kollégiumok dizájnja és felszereltsége. A karácsonyi vásárokban beszerzett ajándékok mellett számtalan pozitív élménnyel térnek haza és folytatják a munkát az Erasmus+ együttműködések sikerességéért.

 

Szöveg: Nemzetközi Kapcsolatok Iroda

Fotó: Pestalits Mária és Szilágyi Dénes