NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Tanévzáró az NKE-n

Elismerések átadásával zárta az elmúlt tanévet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A Ludovika Főépület Szent László Kápolnájában tartott ünnepségen elhangzott, hogy az elkövetkezendő tanévvel egy új korszakot, a digitális egyetem korszakát nyitja meg majd az intézmény.

„Ez volt az első teljes tanév, amelyben az egyetem már 5 karral működött. A Víztudományi Kar már saját neve alatt hirdethette meg képzéseit” - mondta tanévzáró beszédében Prof. Dr. Patyi András. Az NKE rektora szólt a nemzetközi rektorhelyettesi és a Rendészettudományi Kar dékáni pozíciójában történt személyi változásokról, valamint az intézmény költségvetési helyzetéről is. Emellett szó volt a beszédben az egyetem részvételével zajló uniós projektekről, különösen a két kiemelt KÖFOP-projektről. „Az idei tanévben rendkívüli eredményeket tudtunk hozni a projektek révén az egyetemfejlesztésben és a továbbképzések terén. Ennek is köszönhetően mindkét projekt futamidejét sikerült meghosszabbítani”- hangsúlyozta a rektor. Patyi András szerint a most záruló tanév fontos eseménye volt a nemzetközi intézményértékelés, amelyről most készül a jelentés. A rektor szólt a Kun Miklós előadásaival zajló idei Ludovika Szabadegyetemről, amely programsorozat szerinte az intézmény egyfajta marketingtermékévé vált. Fontos eredménye volt az elmúlt tanévnek a Ludovika Egyetemi Campus projekt első ütemének befejezése, valamint az államtudományi mesterszak beindítása is. Elhangzott, hogy a nemzetközi kapcsolatépítés terén is aktív és eredményes volt az intézmény. „Az idei tanévben az intézmény letette a digitális egyetem alapjait, amely számos technikai és tartalmi újítást hozott”- mondta el Patyi András. A rektor hozzátette, hogy az elmúlt időszakban mintegy hat milliárdot fordított erre az egyetem. Elhangzott, hogy várhatóan új korszak következik az egyetem fenttartói irányításában is, valamint szeptember elsejétől új rektora is lesz az intézménynek.

A rendezvényen elismerések átadására is sor került. Tiszteletbeli doktori cím elismerésben részesül Prof. Dr. Kun Miklós történész, a Ludovika Szabadegyetem előadója. Az NKE Gyűrűje kitüntetést Dr. Földváry Gábor István, a Fenntartói Testület (FT) korábbi tagja és Dr. Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár, volt FT-tag vehetett át Patyi András rektortól. Rektor kitüntető oklevélben hárman részesültek: Kilián Zsolt főszerkesztő, Lalák Péter alprojekt pénzügyi vezető, valamint Várhegyi Katalin oktatási és sportreferens.

Az Államtudományi és Közigazgatási Kar „Tanév embere” díjat Erős Nóra tanulmányi osztályvezető vehette át. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon Dr. Ujházi Lóránd, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karon Csadóné Gregus Piroska, a Rendészettudományi Karon Surányi Éva, a Víztudományi Karon  pedig Letenovicsné Polyák Andrea érdemelte ki az elismerést. Az Államkutatási és Fejlesztési Intézetben Bedőné Mikó Tamara, a Katasztrófavédelmi Intézetben Krizsán Zoltán tű. alezredes, a Nemzetbiztonsági Intézetben Dr. habil. Boda József nb. vezérőrnagy, egyetemi docens lett a tanév embere. A központi díjazottak: Kiss Dávid, a Tudományos Ügyek Irodájának gazdasági referense, Somogyi Tibor László, a Ludovika Campus Beruházási Projektiroda vezetője és Horvátth Orsolya sajtófőnök, a Kommunikációs és Marketing osztály vezetője.

Az ünnepség egy rendhagyó díjazással zárult: az egyetem felsővezetői személyesen köszönték meg Patyi András rektor több éves vezetői munkáját, amellyel sikerre vezette a magyar felsőoktatás sajátos jellemzőkkel bíró intézményének egyedülálló modelljét.

 

Szöveg Szöőr Ádám
Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: 2018 tanévzáró