NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Jól haladnak a KÖFOP-projektek

Időarányosan teljesülnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részvételével megvalósuló Közigazgatás– és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program (KÖFOP) projektjei. Az NKE Európa egyik legnagyobb és leginnovatívabb közszolgálati felnőttképzési rendszerét fejleszti az uniós források felhasználásával. 

Az NKE két projekt esetében konzorciumvezetőként vesz részt a fejlesztésben. „A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés” című projektben már több mint 160 hiánypótló, a közszolgálatot érintő kutatási program indult el, közülük számos már lezárult. A többi között olyan témákban végeztek kutatást az NKE-n, mint az állam biztonsági kihívásai, a munkaköri integritás kockázatok elemzése, vagy azonosítás és adatbiztonság az e-kormányzati szolgáltatásokban. A projekt keretében eddig több mint 60 kiadvány jelent meg, így például a Magyar közigazgatás és közigazgatási jog általános tanai c. könyvsorozat első három kötete, az Államtudományi klasszikusok kiadványsorozat két része vagy az Államszervezet és államiság Magyarország Alaptörvényében c. konferenciakötet. Az elmúlt két évben mintegy 400 szakmai rendezvényt tartottak, amelyből több mint 50 idegen nyelvű konferencia és workshop volt. A KÖFOP-2.1.2. projekt eredményességét jelzi, hogy fél évvel meghosszabbították a megvalósítást, s így a program 2019. június 30-val zárul.

Szintén meghosszabbították  „A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése” című KÖFOP-2.1.1 projektet, amely 2019. december 31-ig tart. Ennek keretében összesen 120 közszolgálati továbbképzési program fejlesztése történik meg. Ezek közül 105 közszolgálati továbbképzési program minősítése és 71 közszolgálati továbbképzési program fejlesztése már meg is valósult, ezek elérhetők a tisztviselők számára is. Eddig több mint 23 ezren végezték el sikeresen ezeket a programokat. Emellett a projektben képesítő programokat is fejlesztettek, amelyben több mint kétezren vettek részt eddig.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem további két KÖFOP-projektben konzorciumi partnerként vesz részt. A Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzés érdekében című projektben hét kutatást végez az egyetem és hat továbbképzési program fejlesztése is megtörtént. A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása című projektben a többi között vezető-kiválasztás, tehetséggondozás és HR témában is zajlik nemzetközi összehasonlító kutatás hazai és külföldi szakértők bevonásával.

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes

 


Címkék: KÖFOP-projektek