NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Szakmai programok a szervezeti integritás erősítésére

A kondicionalitási eljárásban Magyarország által tett vállalást a közbeszerzésekben a verseny szintjének növelését célzó konferenciák és tájékoztató rendezvények szervezése a közbeszerzésekben a verseny szintjének növelését célzó intézkedésekről (2023–2026) szóló cselekvési tervről rendelkező 1118/2023. (III. 31.) Korm. határozat 14. pontja alapján. 
 
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem – a Miniszterelnökséggel, a Belügyminisztériummal, a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, továbbá a Miniszterelnökség Belső Ellenőrzési és Integritás Igazgatóságával és a Közbeszerzési Hatósággal való egyeztetést követően – összeállította a közszférában foglalkoztatottak és a közbeszerzés más szereplői számára a szervezeti integritás elősegítését célzó, valamint a korrupciós kockázatokkal és az összeférhetetlenséggel kapcsolatos konferenciák, tájékoztató rendezvények szakmai programját, amely az alábbi linken érhető el 
 
A szakmai program mind a közszférában foglalkoztatottak, mind a közbeszerzések más szereplői – így különösen az ajánlattevői oldal – számára tartalmaz a közbeszerzések integritásának elősegítéséhez hozzájáruló rendezvényeket, képzéseket. A program alapján minden évben sor kerül egy nagyobb létszámú konferenciára, amelyek a közbeszerzéssel összefüggésben a szervezeti integritással, a korrupciómegelőzéssel, az összeférhetetlenséggel, illetve a compliance-szel kapcsolatos aktuális előadásokat vonultatnak fel. Az évi egy konferenciát kisebb létszámú, workshop jellegű rendezvények egészítik ki, amelyek a közbeszerzésekben részt vevők mindkét nagy csoportját, az ajánlatkérőket és a gazdasági szereplőket is megszólítják.
 

Szakmai program (1118 - 2023. Korm. hat. alapján).pdf
PDF letöltése