Az NKE-n 2021-ben megjelent minőségi publikációk a Q-s pályázatot követően

A jövőben meg kívánjuk osztani Önökkel – a Scopus értesítője alapján – a mindenkori legfrissebb, nemzetközileg magasan jegyzett folyóiratokban, könyvekben, könyvsorozatokban vagy konferencia kötetekben – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak tollából – megjelenő közleményeket. A 2020-ban megjelent közleményeket erre a linkre kattinva találhatja meg.

Ezen kezdeményezés tovább erősíti az SJR (Scimago Journal Ranking) és a Web of Science (Clarivate Analytics) Q-s nemzetközi minősítéssel rendelkező közlemények láthatóságát, ösztönözni kívánja Egyetemünk szerzőit ilyen minőségű publikációk írására. Az Egyetem nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi kutatói kiválóság építésére, valamint a nemzetközi láthatóság és versenyképesség mind intézményi, mind egyéni növelésére.

Célunk, hogy a jövőben ezek a tudományos eredmények még nagyobb elismerést kapjanak, melynek egyik elemeként rendszeresen közzétesszük a legfrissebb ilyen közleményeket, hogy olvashassák azokat.

„A tudományos világ fogalmilag szükségszerűen nemzetközi. Ha valaki csak a magyarországi tudományos közélet számára kíván publikációkat gyártani vagy megnyilvánulni, az olyan korlátok közé zárja magát, aminek nem sok értelme van egy egyetemen. Az egyetemnek két dolga van: egyrészt ösztönözni az egyént arra, hogy minél magasabbra törjön, a tudományos élet nemzetközi csúcsait is próbálja megmászni. Másrészt, amit az egyetem ezért maga ténylegesen tenni tud, azt tegye is meg. Tudunk ösztönözni szakmai segítséggel és anyagi támogatással” - mondta Dr. Koltay András rektor, a Ludovika TV Célkeresztben című műsorában 2020. szeptember 3-án. 

  1. Vastag Gyula (ÁNTK)
  2. Koch Dániel (VTK), Majer Fruzsina (VTK)
  3. Dobos Gábor (EJKK)

 

Szerző

Közlemény

Év

Megjelenés helye

Közlemény típusa

Legjobb kvartilis

1.

Ladinig, T.B., Vastag Gyula

Mapping quality linkages based on tacit knowledge

2021

International Journal of Production Economics, 233, art. no. 108006.

Folyóiratcikk

Q1

2.

Horvat, Z., Horvat, M., Koch Dániel, Majer Fruzsina

Field measurements on alluvial watercourses in light of numerical modeling: case studies on the Danube River

2021

Environmental Monitoring and Assessment, 193(1), art. no. 6.

Folyóiratcikk

Q2

3. 

Dobos Gábor

Municipal splits and hidden amalgamations in Hungary

2021

Miscellanea Geographica, Vol. 25,  No. 1.

Folyóiratcikk

Q3