Nemzetközi ösztöndíjak

A külön menüpontokban részletesen bemutatott Erasmus+ és a Campus Mundi pályázatokon kívül az Egyetem oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak figyelmébe ajánljuk az itt felsorolt további nemzetközi ösztöndíjakat, pályázati lehetőségeket. 

Olaszországi tanulmányút: Az olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium pályázati felhívást tett közzé, amely alapján 2018-ban is lehetőség nyílik legfeljebb 8, magyar állampolgársággal rendelkező szakember (egyetemi oktató, klinikai vagy kutatóintézeti munkatárs) legfeljebb 8 napos olaszországi tanulmányútjára. A részletes felhívás a letölthető dokumentumban található. 
A pályázat benyújtásának határideje: 2018. március 1. E-mail: borsestudio.iicbudapest@esteri.it

„UPtoParis” PhD program
Pályázati határidő: 2018. február 28.

A német Parlament 2019-es nemzetközi parlamenti ösztöndíjprogramja (IPS) fiatal diplomásoknak.  

Széll Kálmán Ösztöndíj
A két hónapos nyári ösztöndíj 2018. június 2. - 2018. július 27 időtartamra szól. Házigazda a washingtoni George Mason Egyetem. A jelentkezési határidő 2018. január 22.

 Nemzetközi Visegrádi Alap ösztöndíj programjai

Fulbright Program

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2019-2020-as tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni, vagy továbbtanulni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. További információ: http://www.fulbright.hu

Pályázat beadási határidő posztgraduális hallgatóknak: 2018. május 22. 

 

Hubert H. Humphrey ösztöndíj

DAAD ösztöndíjak

KAAD (Katholischer Akademischer Ausländer-Dienst) Osteuropaprogram

Walter Hallstein program

Osztrák-Magyar Akcióalapítvány (OMAA) ösztöndíja

A Török Köztársaság ösztöndíja

A Tempus Közalapítvány által koordinált felsőoktatási ösztöndíjak: Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj,  államközi ösztöndíjak, a bécsi Collegium Hungaricum felhívásai, a DAAD pályázati felhívásai