Kiegészítő támogatás tartós betegségben szenvedők, fogyatékossággal élők számára

Jelenleg nincs aktív pályázati felhívásunk. Kérjük, látogasson vissza később.

A korábbi pályázati felhívás szövege:

 

 

Pályázati felhívás a fogyatékossággal élő és/vagy tartósan beteg hallgatók és felsőoktatási munkatársak kiegészítő támogatására

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Tempus Közalapítvány kiegészítő támogatásra irányuló pályázatot hirdetnek azon felsőoktatásban tanuló/dolgozó fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók illetve munkatársak számára, akik a 2020/2021-es tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat nyertek el. A támogatás célja egyenlő esélyt nyújtani a felsőoktatás területén is a speciális ellátást igénylő kiutazók számára az Erasmus+ programban.

 

A pályázat benyújtásának határideje:   2021. október 8.

A határidő lejártát követően benyújtott pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

 

Pályázói kör:

Az Erasmus+ program 2020/2021-es tanévére Erasmus+ ösztöndíjat elnyert hallgatók és munkatársak pályázhatnak, amennyiben fogyatékossággal élő, vagy tartós betegség miatt folyamatos orvosi felügyeletre szoruló személyek és a betegségük igazolhatóan jelentős többletköltséget okoz a külföldi tartózkodás során az átlagos külföldi megélhetési költségekhez képest (például látássérült, mozgássérült, hallássérült, cukorbeteg, laktóz- vagy gluténérzékeny, illetve egyéb betegséggel rendelkező Erasmus+ résztvevők esetében).

 

Kiegészítő támogatás igényelhető*:

•          A mobilitással összefüggő többletköltségek támogatására, melyekkel elháríthatók a programban való részvétel akadályai: ezek olyan jól meghatározható, konkrét kiadások, amelyek a helyváltoztatással, utazással, a külföldi tartózkodással vannak közvetlen összefüggésben.

•          Olyan tételek támogatására, melyek a mobilitáshoz kapcsolódóan merülnek fel a tartós betegséggel vagy fogyatékossággal összefüggésben.

 

*A támogatható költségeket az Erasmus+ programban résztvevő semmilyen más forrásból nem tudja finanszírozni és a kiegészítő támogatás nélkül nem tudna részt venni a mobilitásban.

 

A pályázás módja:

·         hiánytalanul kitöltött megfelelő pályázati űrlap benyújtása, amelyben az igényelt támogatás tételesen felsorolásra kerül, továbbá a pályázó részletesen indokolja a felsorolt tételek szükségességét a mobilitási időszakra vonatkozóan.

 

Kötelező mellékletek:

1.         3 hónapnál nem régebbi kórtörténeti összefoglaló; amennyiben a kórtörténeti összefoglaló 3 hónapnál régebbi, kiegészítésként kötelező mellékelni 3 hónapnál nem régebbi háziorvosi/szakorvosi igazolást, ami alátámasztja és hitelesíti a kórtörténeti összefoglalót.

2.         Fogyatékossággal élő hallgatók és munkatársak esetén: a már megállapított támogatások/ellátások megállapításának alapjául szolgáló érvényes iratok, így például

a.         a fogyatékossági támogatás megállapításáról szóló hatósági határozatot, vagy a megállapítás alapjául szolgáló hatályos szakhatósági állásfoglalás, szakvélemény

b.         a rokkantsági járadékra való jogosultságról szóló határozat

c.         a megváltozott munkaképességű felsőoktatási hallgatók ellátásaihoz a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján kiállított hatósági határozat

d.         a komplex minősítés eredményéről – akár utólagos kérelemre is – kiállított hatósági bizonyítvány, amely igazolja az adott személy egészségi állapotának mértékét.

 

Érvényes pályázat kizárólag a megadott pályázati űrlapon nyújtható be a felsorolt kötelező melléklettel együtt, ezért kérünk minden kedves pályázót, hogy olvassa el figyelmesen a jelen rövid felhíváshoz csatolt pályázati felhívást, amely további részletszabályokat tartalmaz!

 

Kérdéseik esetén, forduljanak hozzánk bizalommal az international.exchange@uni-nke.hu címen.

 

Köszönettel: Nemzetközi Igazgatóság

 

mellékletek:
Erasmus+ SN pályázat 2021/22

Pályázati felhívás