Tájékoztatás a könyvtári szolgáltatásokról

Tisztelt Olvasóink! (folyamatosan új információkkal frissítjük az oldalt)

2020. március 12-től visszavonásig a hallgatók számára az NKE-re történő belépési tilalom van érvényben. Emiatt az Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár valamennyi telephelyén a személyes és az olvasótermi szolgáltatások szünetelnek.

 2020. március 23. 08.00-tól távoktatási munkarend (távolléti oktatás) kerül bevezetésre. Eltérő intézkedésig a 2019/20-as tanév szorgalmi időszakában a távoktatási munkarendet kell követni. Az EKKL minden segítséget igyekszik megadni az Egyetem polgárainak a félév teljesítése érdekében.

Az Egyetem által előfizetett adatbázisok használatát javasoljuk, melyeket most már távolról is el tudnak érni.

Kölcsönzések:

A 2020. március 11. után lejáró kölcsönzéseket automatikusan meghosszabbítottnak tekintjük, illetve a felvett előjegyzéseket továbbra is fenntartjuk az országos veszélyhezet visszavonásáig. A kikölcsönzött könyvek visszaahozatala a zárvatartás idején nem lehetséges; beleértve a könyvvisszavevő automatát és a postai visszaküldést is.

Kérjük, hogy saját és családtagjaik egészségének megóvása érdekében folyamatosan tájékozódjanak hiteles forrásokból (különösen a https://www.uni-nke.hu/ és a https://koronavirus.gov.hu/ oldalakról) az országos járványhelyzetről, illetve a szükséges óvintézkedésekről. A járvány megfékezése mindannyiunk közös érdeke.

Bármilyen könyvtári szolgáltatással kapcsolatos kérdéssel keressenek minket bizalommal, az ekk.konyvtar@uni-nke.hu email címen továbbra is állunk Olvasóink rendelkezésére.

---

Tér és Társadalom

A Tér és Társadalom című folyóirat elérhetővé tette az egyetemi tartományból a teljes archívumát és aktuális számát. Otthonról is elérhetők, amihez az Informatikai Igazgatóság által üzemeltetett VPN szolgáltatás szükséges.

---

REAL-gyűjtemények

A járványügyi helyzetre tekintettel a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ átmenetileg kibővíti a REAL-gyűjteményekre épülő szolgáltatásait.

A REAL adatbázisban itt kereshet:

További részletek:

-        a megrendeléseket a Repozitóriumi csoport fogadja a real_help@konyvtar.mta.hu email-címen

-        A szolgáltatás igénylésének feltételeit az alábbi dokumentum tartalmazza