Folyóirataink - nap, mint nap


Folyóiratszemlénk során ezúttal az Egyetemi Központi Könyvtárba járó napilapokat szeretnénk fókuszba helyezni.

Jelenleg négy napilapra fizetünk elő, melyek a Magyar Hírlap, Magyar Idők, Nemzeti Sport és a Világgazdaság. A teljes cikkek a nyomtatott kiadásban érhetők el, míg online jellemzően rövidített cikkeket olvashatunk.

 


A Magyar Idők - konzervatív közéleti napilap, 2015. szeptember 1-től jelenik meg. Klasszikus állandó rovatai mellett, mint a belföld, külföld, gazdaság, kultúra, sport, hosszabb interjúkat, történeti témájú cikkeket közöl.

 


A Magyar Hírlap - polgári közéleti napilap 2004 óta jelenik meg. A megszokott rovatokon túl angol nyelvű cikkeket is közöl, továbbá a határon túli magyarsággal kapcsolatos hírek is olvashatók.
 

 


Világgazdaság 1968-óta jelenik meg. Zöld újság-nak is nevezik a színe után. Az üzleti élet mértékadó, befolyásos napilapja. A lap igyekszik minden olyan információt közzétenni, amely fontos lehet a gazdasági élet szereplőinek, a kormányzati szerveknek és az önkormányzatoknak.

 


Nemzeti Sport 1990-óta jelenik meg, Magyarország egyetlen sportnapilapja. A sport iránt érdeklődő olvasónak kikapcsolódást nyújt, tájékoztat, véleményt mond és alakít. A lapstruktúra gerincét a labdarúgás, kézi és kosárlabda, jégkorong és a vízilabda adja. Mindezek mellett a tradicionális magyar sikersportágakkal, látványsportokkal, az atlétikával, a tenisszel, valamint a technikai sportokkal foglalkozik kiemelten.

 

 

További híreink...

 


55 éves a Repülőműszaki Gyűjtemény

2018. május 29.

 


Cold War Eastern Europe
adatbázis próbahozzáférés

2018. május 25.

 

 

Tudományos publikálás webinárium a VTK-n

2018. május 23.

 

 

Könyvújdonságok az Egyetemi Könyvtárban

2018. május 19.

 

 

LIBRE RÓTA, avagy könyvtári alakulat a Ludovika Pikniken

2018. május 15.

 

 

Európa-napi fogadás a pesti Vigadóban

2018. május 11.

 

 

Folyóiratajánló Harcosoknak

2018. május 8.

 

 

A hét adatbázisa: JSTOR

2018. május 7.