NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

A jövő médiaszakembereinek jelentkezését várja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Két féléves, levelező rendszerű képzést indít a közmédiával együttműködésben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézete. A képzésre a média működése és a dinamikusan fejlődő műsorkészítési technikák iránt érdeklődők jelentkezését várják.A Közszolgálati média-újságíró és szerkesztő szakirányú továbbképzés célja, hogy a jövő médiaszakembereinek a gyakorlati ismeretek átadása mellett elméleti tudást biztosítson.

A hallgatók megismerkedhetnek a közszolgálati és kereskedelmi média szerepének és helyének elméleti kérdéseivel, a társadalmi kommunikáció, a szociálpszichológia, valamint a médiaetika legfontosabb kérdéseivel, és elsajátíthatják a média működésével kapcsolatos alapvető jogi, és szabályozási ismereteket. A képzés hangsúlyos része a hallgatók kompetenciafejlesztése, amely nem csupán a jövőbeli munkájuk során alkalmazott írásbeli és szóbeli kommunikáció magasabb szintű használatát teszi lehetővé, de azt is, hogy magasabb pozíciókban, akár vezetőként megállják a helyüket.

A 2024 februárjában induló szak a közszolgálati média működése iránt érdeklődők, a dinamikusan fejlődő műsorkészítési technikák elméleti és gyakorlati részét megismerni vágyók jelentkezését várja. A szakmai utánpótlás biztosításához olyan szakemberekre van szükség, akik átfogó ismeretekkel és felkészültséggel rendelkeznek, különös tekintettel az olyan feladatkörökre, mint a tartalomgyártás gerincét jelentő hang- és videótechnika, a műsorszerkesztés és rendezés, a vágási és az operatőri ismeretek. A szakot az egyetem levelező munkarendben hirdeti meg, így a rugalmas időbeosztású képzés munka mellett is elvégezhető.

A jelentkezés kezdete: 2023. november 15.

A jelentkezési határidő: 2024. január 12.

A jelentkezéshez bármely képzési területen, legalább alapképzési szakon vagy korábban főiskolai képzésben szerzett oklevél szükséges. A felvételi eljárás menetéről és a részletes képzési programról bővebb információk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézetének honlapján olvashatók.