NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Elindult a nevezés a 2023-as KEK-re!

Idén március 2–4. között Budapesten rendezi meg az ELTE sportegyesülete, a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). A Ferencvárosi Torna Club sportszakmai támogatásával zajló multisport tornán – amely 2022-ben a harmadik helyen végzett az Év szabadidősport-rendezvénye kategóriában az Év Sportolója Gálán – 7 sportágban, 3 napon keresztül közel 1500 egyetemista sportol együtt a Ludovika Campuson.

 „A Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára nagy öröm, hogy a legutóbbi két KEK sikeres közös szervezése után idén is otthont adhat a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának, hiszen nagyon fontosnak tartjuk, hogy Egyetemünk diákjai megismerkedhessenek az anyaországi társaik mellett a külhoni fiatalokkal is, erősítve ezzel az országhatárokon átívelő magyar felsőoktatási sportélet fejlesztését és a közösségi tapasztalatok mélyítését” – hangsúlyozta Deli Gergely, az NKE rektora, a KEK védnöke.

A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornára az anyaországról és a határon túlról is érkeznek egyetemi sportolók, akik a három nap alatt mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben, alumni fociban, futásban és sakkban. A nevezéssel kapcsolatos információk ITT olvashatók.

A határokon is átívelő multisport rendezvény idén harmadik alkalommal ad helyet Budapest egyik legújabb jótékonysági futóversenyének. A KEK Run 2023 elnevezésű eseményt március 4-én tartják a Ludovika Campuson. További részletek IDE kattintva találhatók.

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös cél érdekében a résztvevő csapatok, támogatók idén is a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítik. 2023-ban a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata. További információk ITT olvashatók.

A 14. KEK támogatói az Országgyűlés Hivatala, az OTP Bank Nyrt., a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Communitas Alapítvány, a BÁV, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Rákóczi Szövetség, a Ludovika-FCSM Csata, a MEFS, a HÖOK, a Joma, az ELTE HÖK, a VIWA Vitaminwater, a Manna ABC, a Mayer Pincészet, a Decathlon és az ELTE Online.

 


Címkék: KEK 2023