NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Az NKE-t is díjazták a MEFS gálán

A hagyományokhoz hűen a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) idén is megtartotta az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját, melyen több mint 150 sportoló vehetett át elismerést. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem második helyezést ért el a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyén. A díjat Christián László r. dandártábornok, oktatási rektorhelyettes vette át.

Az eseményen többek között azokat az egyetemistákat díjazták, akik a világversenyeken kitűnően szerepeltek, így például az úszó Milák Kristóf (Edutus Egyetem), a vívó Pusztai Liza (Eötvös Loránd Tudományegyetem), az úszó és életmentő Verrasztó Evelyn (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem) érdemelték ki és vehették át az Év Egyetemi Sportolója díjat.

Az egyetemek közötti Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyét – az 1000 fő hallgatóra eső pontszám alapján –, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nyerte, második helyezést ért el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, míg harmadik lett az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A legtöbb pontot elért egyetem kategóriában különdíjat vehetett át a Pécsi Tudományegyetem.

 

Forrás, képek: mefs.hu