A Ludovika Collegium az MCC Feszten

A Ludovika Collegium képviselői az EDU sétányon felállított sátrak egyikében várják az érdeklődőket, ahol az NKE kiemelt tehetséggondozó programjának képzésével, vezetőivel és hallgatóival is megismerkedhetnek a látogatók a Kis Duna sétányon. A Ludovika Collegium olyan „egyetemközi” program, mely egyénre szabott mentorálással, képzéssel és készségfejlesztéssel lehetőséget kínál az egyetemisták számára, hogy fejlesszék képességeiket, valamint segíti őket a pályaorientációban, hogy megtalálják azt a karrierpályát, amelyben kiteljesedhetnek és a társadalomért, a közösségért is tehetnek. Tinkó Máté, a Ludovika Collegium kommunikációs programigazgató-helyettese elmondta: „a MCC Feszten standuknál – képzési célunknak megfelelően – az innovatív oktatási formákból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők: vitaindító beszélgetéseken, kreatív játékokon, továbbá karriertanácsadáson keresztül szeretnénk bemutatni, miben rejlik tehetséggondozó programunk hatékonysága és ereje.”

Az MCC Fesztnek köszönhetően az egykori koronázóváros három napra kulturális kavalkáddá változik: nyolc helyszín és hat színpad ad helyet a koncerteknek és a szakmai beszélgetéseknek.

A Fesztiválra látogatók – a szórakozás mellett – neves külföldi és magyar oktatókkal találkozhatnak, többek között Hernádi Zsolt, Orbán Gábor, Stumpf István és Böszörményi-Nagy Gergely beszélgetéséből a felsőoktatás átszervezésébe is betekintést nyerhetnek. Emellett „Újságírói objektivitás – Hiú ábránd?” címmel Lánczi Tamás, Rónai Egon, Szalai Zoltán és Dull Szabolcs együttgondolkodása során a hallgatóság értéket teremtő vitának lehet tanúja.

A háromnapos fesztiválról bővebben ITT, valamint az MCC hivatalos Facebook oldalán olvashatnak.

 

Szöveg: Pap Melinda Patrícia